​Δύσκολες ώρες περνούν οι Κρητικοί, καθώς τρομερός κυκλώνας σαρώνει το όμορφο νησί και παρασέρνει τα πάντα στο πέρασμα του. Ο ουρανός είναι μαύρος, η θάλασσα είναι πιο άγρια από ποτέ, βρέχει καρεκλοπόδαρα, ενώ τα σύννεφα έχουν καλύψει τα πάντα….

Σώθηκε από θαύμα ένας ηλικιωμένος

Ένας 78χρονος στο Ηράκλειο ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του, όταν είδε την οροφή της παράγκας στην οποία κατοικεί να καταρρέει λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν εκείνη τη στιγμή στο σημείο. Ο δυνατός αέρας παρέσυρε ένα ντεπόζιτο νερού, με αποτέλεσμα η πρ��χειρη κατασκευή να μην αντέξει το βάρος του.Αποτέλεσμα της κατάρρευσης της οροφής ήταν να τραυματιστεί ο ηλικιωμένος και να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Όπως αναφέρει το cretapost.gr, η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.

orofi.jpg
orofi2.jpg

orofi3.jpg
orofi4.jpg

Τραυματισμός, αλλαγές, ζημιές και μεγάλες δυσκολίες στο λιμάνι του Ηρακλείου

Το λιμάνι του Ηρακλείου πλήττεται έντονα από την κακοκαιρία, και τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί είναι πολλά. Όπως είπε στο cretalive o Λιμενάρχης Ηρακλείου κ.Δημήτρης Σαϊτάκης, η ένταση των ανέμων μέσα στο λιμάνι έφτασε τα 9-10 μποφόρ, ενώ καταγράφηκαν ριπές ανέμου που έφταναν τα 60 μίλια/ώρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ένα τουριστικό πλο��ο κινδύνεψε σοβαρά και χρειάστηκε η συνδρομή των λιμενικών, ώστε να προσδεθεί με ασφάλεια στο λιμάνι του Ηρακλείου. Στη διάρκεια της προσπάθειας αυτής και λόγω του ανέμου έπεσε στο νερό ένας πολίτης, με τους λιμενικούς να σπεύδουν να τον ανασύρουν, ενώ στη διάρκεια της ίδιας προσπάθειας τραυματίστηκε, ευτυχώς ελαφρά κι ένας άνδρας του λιμεναρχείου.

Επίσης, το πλοίο BLUE HORIZON δεν μπήκε στο λιμάνι του Ηρακλείου, καθώς ο καπετάνιος έκρινε ότι - λόγω των ανέμων - δεν ήταν ασφαλής η πρόσδεσή του εκεί και κατευθύνθηκε στο αγκυροβόλιο ανοιχτά των Λινοπεραμάτων.

Ένα άλλο ξύλινο τουριστικό σκάφος υπέστη υλικές ζημιές όταν ο άνεμος το "έριξε" στον προσκρουστήρα της προβλήτας όπου ήταν πλαγιοδετημένο, ενώ πολλά είναι επίσης τα μικρά σκάφη, στα οποία προκλήθηκαν ζημιές, όταν έσπασαν τα σχοινιά με τα οποία ήταν δεμένα.

Πέφτουν δέντρα και πέτρες!

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, καταγράφηκαν και αρκετές κοπές και πτώσεις κλαδιών δέντρων στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, ενώ σε πολλούς δρόμους του νησιού απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς πέφτουν πέτρες!

Ρέθυμνο:Παρασύρθηκε ιστιοφόρο

Στο Ρέθυμνο λόγω του έντονου κυματισμού και των ανέμων παρασύρθηκαν κιγκλιδώματα, ενώ έπεσε και ένα ιστιοφόρο! Μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις στο επαρχιακό δίκτυο, μόνο ορισμένες πτώσεις δ��ντρων, για τις οποίες άμεσα επελήφθησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Πολλά προβλήματα και στα Χανιά - Ποτάμια οι δρόμοι - Αλλαγές σε πτήσεις

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «crete-news.gr», πανικός επικρατεί στους δρόμους των Χανίων, λόγω της πολύ έντονης βροχόπτωσης που πλήττει την περιοχή.

Σε αρκετά σημεία τα αυτοκίνητα ακινητοποιούνται, λόγω του μεγάλου ύψους των νερών στους δρόμους, με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται οι επιβαίνοντες, ενώ ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στην περιοχή της Σούδας.

potami.jpg

potami2.jpg

potami3.jpg

potami4.jpg

Μικρές κατολισθήσεις έχουν γίνει στην περιοχή του Σταλού, ενώ μεγάλη προσοχή χρειάζεται και στην εθνική οδό Χανίων - Ρεθύμνης, στο ύψος του Καλαμίου όπου πέφτουν πέτρες από την πλαγιά. Στο σημείο βρίσκεται περιπολικό της αστυνομίας.

Σύμφωνα με π��ηροφορίες λόγω της βροχόπτωσης, υπάρχουν προβλήματα και με τις πτήσεις στο αεροδρόμιο Χανίων, καθώς συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες νερού στους διαδρόμους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πτήση της Ryanair μετά από πολλούς κύκλους δεν προσγειώθηκε στα Χανιά, αλλά κατευθύνθηκε προς την Ρόδο. Γι'αυτό καλό είναι όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν από ή προς το νησί να επικοινωνούν πρώτα με τις αεροπορικές εταιρίες για να έχουν την απαραίτητη ενημέρωση.

Επίσης, μικροπροβλήματα δημιουργήθηκαν και στο ηλεκτρικό δίκτυο με διακοπές στην ηλεκτροδότηση ακόμη και στο κέντρο της πόλης των Χανίων, κυρίως λόγω πτώσεων ασφαλειών.

Δείτε επίσης:

ΔΕΙΤΕ LIVE εικόνα: Κυκλώνας «σαρώνει» την Κρήτη- ΜΑΥΡΙΣΕ ο ουρανός και ΒΡΕΧΕΙ καρεκλοπόδαρα