​Με πολύ χαρακτηριστικό και καυστικό τρόπο μιλούν στο STAR για τις εξελίξεις στο θέμα της αδειοδότησης των καναλιών, την απόφαση του ΣτΕ , αλλά και τις κυβερνητικές επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης, σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο τον τεχνών και του πνεύματος.

Χειμαρρώδης ήταν ο λόγος του πανεπιστημιακού, ιστορικού και συγγραφέα Θάνου Βερέμη μιλώντας για το πολύκροτο θέμα των τηλεοπτικών σταθμών.

«Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση ήθελε να βγάλει κάποιους δικούς της σταθμούς. Μη υπάρχοντος κάποιου δικού της ή έστω χτυπητά δικού της, έφτιαξε δύο καινούργιους και είπε τέσσερις... Γιατί τέσσερις άδειες άραγε; Κσι όταν τους ρώτησαν, είπαν την απίστευτη μπαρούφα, για σοσιαλιστική κυβέρνηση, γιατί τόσους σηκώνει η αγορά των διαφημιστών. Μωρέ. τόσος πόνος ξαφνικά για την οικονομία της α��οράς; Αν είναι δυνατόν… Αν κάποιος θεωρεί ότι μπορεί να τον κρατήσει ας το κάνει, αν δεν μπορεί θα φανεί καθ' οδόν» αναφέρει ο κ. Βερέμης.

Χαρακτηριστική ήταν η αντίδρασή του όταν άκουσε πως το πρόσωπο που προτείνει η κυβέρνηση ως υποψήφιο για την προεδρία του ΕΣΡ είναι ο Βύρων Πολύδωρας.

«Δεν είμαστε καλά... Ο παλιός πολιτικός; E, θα τρελαθούμε τελείως! Οι άνθρωποι δεν πάνε καλά, δεν πάνε καλά. Δεν λέω περισσότερα γιατί ο καημένος είναι συμπαθής. Αλλά… τρία πουλάκια κάθονται στου Διάκου το ταμπούρι» λέει χαρακτηριστικά!

Θέση παίρνουν όμως και άνθρωποι που έχουν αφήσει το στίγμα τους στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη μέσα από αξιόλογες δουλειές και ηθοποιοί που γράφουν ιστορία στο σανίδι με το ταλέντο τους.

«Επειδή είμαι ένας άνθρωπος που όπως ξέρετε κάνω πάρα πολλά χρόνια τηλεόραση, δεν θέλω να ρίξω νερό σ΄ αυτόν τον μύλο της φοβερής αυτής αντιπαράθεσης, η οποία έχει ξεπεράσει τα όρια εκατέρωθεν. Θα ήθελα να προτείνω αντί να έχουμε στο μυαλό μας πόσοι είναι οι σταθμοί, πόσα δίνουν και πόσα παίρνουν, να κοιτάξουμε και λίγο αυτό το πρόγραμμα, δηλαδή να έχει ποιότητα» λέει στο STAR o Γιάννης Μπέζος.

«Ορθώς το ΣτΕ έκρινε το νόμο αντισυνταγματικό στον πυρήνα του και δεν υπέκυψε στις κάθε είδους πιέσεις και μεθοδεύσεις. Από δω και πέρα πρέπει νομοθετικά να επανέλθουν όλες οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ , αυτό να συγκροτηθεί από προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους, με εμπειρία στα ραδιοτηλεοπτικά και χωρίς κομματικές εξαρτήσεις...» αναφέρει ο Γιάννης Κουτσομύτης.

Ο κορυφαίος πρωταγωνιστής του ελληνικού θεάτρου Νικήτας Τσακίρογλου και ο ταλαντούχος ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης καταθέτουν σαν καλλιτέχνες , αλλά και σαν... απλοί πολίτες την άποψή τους για την επίθεση της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη. Το ίδιο και η δημοσιογράφος-πολιτικός Λιάνα Κανέλλη.

«Είναι λάθος, για να μην πω ότι είναι αστείο. Κανένας δεν μπορεί να τα βάλει με τη Δικαιοσύνη, κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τους θεσμούς. Για μένα δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα από τη στιγμή που το Ανώτατο Δικαστήριο έβγαλε αυτή την απόφαση» αναφέρει ο Νικήτας Τσακίρογλου.

«Η αντισυνταγματικότητα παιζόταν από την αρχή και ήταν ζήτημα νομικής λογικής. Δεν νομίζω όμως ότι το θέμα των αδειών θα κριθεί εκεί. Εχει γίνει πολιτική αντιπαράθεση...» τονίζει στο STAR η Λιάνα Κανέλλη.

«Με στενοχωρεί αυτό που συνέβη, αλλά δεν με εκπλήσσει. Νομίζω ότι η δικαιοσύνη έκανε τη δουλειά της. Οι εξουσίες είναι τρεις και είναι διακριτές και η νομοθετική και εκτελεστική εξουσία δεν πρέπει να μπλέκεται στη δικαστική» σημειώνει ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Ενδιαφέρον έχει και η άποψη του Γιάννη Ζουγανέλη: «Πιστεύω στην πολυφωνία, αλλά από την άλλη πλευρά πιστεύω ότι πρέπει να λειτουργούν νόμιμα, ισόνομα, αξιοκρατικά και με σεβασμό στον πολίτη».