Για ακόμη μια χρονιά ρίγη συγκίνησης μας προκάλεσε ο επισμηναγός Σωτήρης Στράλης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων, ο οποίος με ένα F-16 επιδόθηκε σε μια σειρά από εντυπωσιακούς, οριζόντιους και κατακόρυφους ελιγμούς, sτο τέλος της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου!

«Να κρατήσουμε τη σημαία μας ψηλά, να κρατήσουμε την Ελλάδα μας ψηλά» παρότρυνε ο επισμηναγός, απευθυνόμενος σε όλους τους Έλληνες μέσα από το πιλοτήριο του F16.

O πιλότος που συγκίνησε με το μήνυμα του όλη την Ελλάδα μίλησε στην ΕΡΤ:

«Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι με την ευκαιρία του εορτασμού της επετείου η ελληνική ομάδα αεροπορικών επιδείξεων ήθελε μέσα από την παρουσία της να τονίσει ότι όλο το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων στους δύσκολους καιρούς που ζούμε θα επιτελεί την αποστολή του χωρίς καμία έκπτωση. Όντας Μακεδόνας και βρισκόμενος και πάλι στους ουρανούς της Θεσσαλονίκης, αισθάνθηκα μεγάλη τιμή και περηφάνια να συμμετάσχω στον φετινό εορτασμό.

Ήταν μια ιδιαίτερη στι��μή για μένα και θα ήθελα να πω ότι στο πρόσωπο το δικό μου αντικατοπτρίζεται η προσπάθεια και η πραγματική δυνατότητα που έχει η Πολεμική Αεροπορία να σταθεί στα πόδια της και να επιτελέσει το έργο της.

Η αεροπορική επίδειξη που εκτέλεσα σήμερα είναι ουσιαστικά μια... καλοστημένη χορογραφία με ελιγμούς, που εκτελούνται ανά πάσα στιγμή από αεροπόρους που πετάνε στο Αιγαίο σε αποστολές αναχαίτισης».

Με περισσότερες από 1.500 ώρες πτήσης, ο επισμηναγός Στράλης είναι πιλότος στην 115 ΠΜ/340 Μοίρα, που έχει έδρα στα Χανιά της Κρήτης, ενώ χθες απογειώθηκε με το F16, με το οποίο έλαβε μέρος στην επίδειξη, από την 110 ΠΜ, στη Λάρισα.

Διαβάστε επίσης:

Ο πιλότος που έκανε μια ολόκληρη χώρα να ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΕΙ- «Θα κρατήσουμε την Ελλάδα ψηλά»