Μήνυμα στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση αλλά και προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο Ιερώνυμος από τον Άη Στράτη, στον χαιρετισμό του στο Μουσείο Δημοκρατίας.

«Η διαφορά μας δεν πρέπει να μας χωρίζει αλλά να μας ενώνει» είπε νόημα ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος με αφορμή σχετική αναφορά του πρωθυπουργού, είπε στον κ. Τσίπρα πως «ενώ συμφωνούμε στο ότι πρέπει να προσέξουμε τον άνθρωπο, τον ακουμπάμε με διαφορετικό τρόπο».

«Κύριε πρωθυπουργέ, υπάρχει ανησυχία και αναβρασμός. Να προλάβο��με. Δεν είναι καιρός να υπονομεύει ο ένας τον άλλον, ούτε καιρός για πείσματα και πράγματα που μας έχουν πληγώσει» πρόσθεσε με νόημα ο Αρχιεπίσκοπος.

«Αυτό που έχουμε ανάγκη είναι να συνεργαστούμε όλοι μας. Ο τόπος έχει ανάγκη να βάλει ο καθένας μας ό,τι μπορεί και να εφαρμόσουμε αυτό που λέει το Ευαγγέλιο για τα τάλαντα» πρόσθεσε ο κ. Ιερώνυμος, ο οποίος δεν παρέλειψε να κάνει και μία έμμεση αναφορά στα όσα ακούγονται από υπουργούς αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για χωρισμό Εκκλησίας-Κράτους: «Η εγχείριση γίνεται όταν δεν υπάρχει πυρετός. Ο γιατρό�� αφήνει να περάσει πρώτα ο πυρετός αυτός».

Ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι του προξένησε μεγάλη εντύπωση η ιστορία του Αη Στράτη, και τόνισε ότι η Ιστορία πρέπει να γίνει σύμβουλός μας, δάσκαλός μας, αδελφός μας και φίλος μας, χωρίς προκαταλήψεις και ιδεοληψίες.

Δείτε ακόμη:

Τσίπρας: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να αμφισβητήσει σπιθαμή ελληνικής γης