​Η κοινωνία βράζει με τους εργαζόμενους καθημερινά να κατεβαίνουν στο δρόμους. Διαμαρτύρονται για τις περικοπές σε μισθούς, συντάξεις ενώ κάποιοι μένουν ακόμα και στο δρόμο.

«Εμείς σε τρεις μέρες από σήμερα θα είμαστε επίσημα άνεργοι και αυτό είναι κάτι που πραγματικά μας πονάει». Είναι η φωνή απόγνωσης της Παρασκευής Βαλοδήμου.

Τα τελευταία δυόμιση χρόνια εργάζεται στο κοινωνικό παντοπωλείο Χαλανδρίου. Μαζί με άλλους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές θα βρεθούν στο δρόμο με απόφαση της Θεανώς Φωτίου καθώς σταματά η χρηματοδότηση των δομών που εντάσσονται πλέον στα Περιφερειακά επιχειρησιακά προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ζητούν ��α δοθεί παράταση στην απόφαση ώστε να μην κλείσουν οι κοινωνικές δομές. Το πρωί της Τετάρτης διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

Ωστόσο, δεν είναι οι ζωές μόνο των εργαζομένων που απειλούνται από το κλείσιμο των κοινωνικών δομών αλλά και όλοι συμπολίτες μας που βοηθούνται από τέτοιες δομές και δράσεις.

Τέλος του μήνα μένει άνεργος και ο Διαμαντής. Το τελευταίο διάστημα βοηθούσε συνανθρώπους μας που το είχαν ανάγκη στο Παλαιό Φάληρο παρά το γεγονός ότι έχει να πληρωθεί 3 μήνες.

Συγκέντρωση δ��αμαρτυρίας έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους πραγματοποίησαν σήμερα και οι υπάλληλοι στο ΙΓΜΕ. Όλοι έχουν δει περικοπές στους μισθούς, στα εφάπαξ τους και κάνουν λόγο για αποφάσεις που οδηγούν σε ξαφνικό θάνατο.

Οι συγκεντρωμένοι που ζήτησαν να δουν την κ. Φωτίου δέχτηκαν στο κεφάλι νερά! Τελικά οι εργαζόμενες αποχωρήσαν από το Υπουργείο βρεγμένες και χωρίς να καταφέρουν να δουν την αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης.