​Συνεχίζονται οι εξεγέρσεις μεταναστών με επιθέσεις και καταστροφές στα κέντρα φιλοξενίας σε Χίο, Σάμο και Λέσβο.

Kαταστρέφονται σκηνές, καίγονται ολόκληρα κοντέινερ με οικοσκευές,και γιατροί δέρνονται αλύπητα.

Ωστόσο, όπως φαίνεται, μόνο τυχαία δεν είναι τα περιστατικά βίας, καθώς οι ίδιοι οι μετανάστες μιλώντας στο STAR, καταγγέλλουν συμμορίες που δρουν οργανωμένα και προκαλούν τα επεισόδια.

Ο γιατρός του κόσμου Κώστας Αντύπας περιγράφει στο ΒΙΝΤΕΟ την άγρια επίθεση που δέχθηκε από νεαρό μετανάστη στο ιατρείο της Σούδας και στην ΒΙΑΛ στη Χίο, όπου σημειώθηκαν άγρια επεισόδια και χρειάστηκε η επέμβαση των ματ για να απεγκλωβιστούν οι εργαζόμενοι .

Τι εκμεταλλεύονται όσοι προκαλούν τις εξεγέρσεις;

Τις κακές συνθήκες που υπάρχουν σε κάποια κέντρα φιλοξενίας, όπως είναι στην Μαλακάσα, όπου πριν από λίγο καιρό η κάμερα του STAR είχε δείξει τραγικές συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών. Στην αυτοψία που κά��αμε σήμερα, είδαμε ότι οι σκηνές θα αντικατασταθούν με κοντέινερ .Όμως το καζάνι βράζει.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν μετανάστες που παίρνουν.... πιστωτική κάρτα από οργανώσεις με όριο 90 ευρώ τον μήνα για τα έξοδα τους, ενώ οικογένειες με δυο παιδιά δεν την έχουν πάρει ακόμη, γεγονός που οξύνει ακόμη περισσότερο τα πνεύματα .

Η κατάσταση όσο περνούν οι ήμερες γίνεται χειρότερη και οι αρχές φοβούνται, μήπως υπάρξει μια γενικευμένη εξέγερση από συγκεκριμένα κυκλώματα σε όλα τα hotspots με απρόβλεπτες συνέπειες.

BINTEO STAR