​Δελτίο τύπου δια του πληρεξουσίου δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, έστειλε η οικογένεια του Κωνσταντίνου Μπάρκα.

Πρόκειται για τον άνθρωπο του οποίου το όνομα μπλέχτηκε μετά θάνατον, στην υπόθεση εξαφάνισης του μικρού Μπεν, μετά από την αξιοποίηση μιας μαρτυρίας (από τις βρετανικές Αρχές), σύμφωνα με την οποία ο χειριστής εκσκαφέα Κωνσταντίνος Μπάρκας συνέθλιψε κατά λάθος το 21 μηνών αγοράκι, κατά την διάρκεια χωματουργικών εργασιών.

260916093630_0494.jpg260916093631_1683.jpg
Η τεράστια έκταση ��ου πήρε η παραπάνω μαρτυρία, αλλά και τα σκληρά λόγια της Κέρι Νίνταμ, η οποία δήλωσε δημόσια πως «ελπίζω ο Μπάρκας να καίγεται στην κόλαση», προκάλεσαν την οργή της οικογένειας του, η οποία κάνει λόγο για «ανεπανόρθωτη ηθική βλάβη με αφορμή αστήριχτες και ανακριβείς εικασίες».

171016112416_6309.jpg

Μάλιστα τόνισαν πως «από τη μια στιγμή στην άλλη, η μνήμη του αγαπητού πατέρα μας βρέθηκε να στιγματίζεται και να λοιδορείται από σωρεία υβριστικών και δυσφημηστικών δημοσιευμάτων, τα οποία δε σέβονται ούτε τον πρόσφατο θάνατό του ούτε ολόκληρη τη μακρά, σκληρή και τίμια ζωή του», αποκαλώντας τον «δολοφόνο» του μικρού Μπεν.

Γι΄αυτό και προειδοποίησαν πως από εδώ και στο εξής, θα καταφύγουν στην δικαιοσύνη, σε περίπτωση που υπάρξουν ανάλογα συκοφαντικά δημοσιεύματα.

171016112413_3845.jpg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΠΑΡΚΑ:

Λίαν προσφάτως το όνομα της οικογένειάς μας βρέθηκε στο επίκεντρο της υπόθεσης εξαφάνισης του μικρού Μπεν, με αφορμή αστήριχτες και ανακριβείς εικασίες περί δήθεν ανάμειξης του πλέον μη ευρισκόμενου στη ζωή πατέρα μας, Κωνσταντίνου Μπάρκα, σε θανατηφόρο ατύχημα με θύμα το μικρό αυτό παιδί. Πλέον, έχοντας υποστεί ανεπανόρθωτη ηθική βλάβη από πληθώρα δημοσιευμάτων και δηλώσεων σε διεθνή και εγχώρια μέσα ενημέρωσης, επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφή τα κάτωθι:

(Φώτο από τις έρευνες)

175562.jpg
Κατανοούμε πλήρως, ως άνθρωποι και οικογενειάρχες, τη θλίψη, τον πόνο και το πένθος μιας μητέρας, η οποία – υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες – έχασε το παιδί της. Συμπάσχουμε απόλυτα και ευχόμαστε να υπάρξουν τεκμηριωμένες και εμπεριστατωμένες απαντήσεις στα βασανιστικά ερωτήματα της μητέρας αυτής. Παρόλα αυτά, είναι ανεπίτρεπτο και πέρα από κάθε λογική, δημοσιογραφική δεοντολογία και νομιμότητα, να διαταράσσεται βάναυσα η ηρεμία και η καθημερινότητα μιας ολόκληρης οικογένειας τίμιων και εργαζόμενων ανθρώπων χωρίς το παραμικρό στοιχείο ή απόδειξη ανάμειξης του αποθανόντος γεννήτορος αυτής στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ειδικότερα, από τη μια στιγμή στην άλλη, η μνήμη του αγαπητού πατέρα μας βρέθηκε να στιγματίζεται και να λοιδορείται από σωρεία υβριστικών και δυσφημηστικών δημοσιευμάτων, τα οποία δε σέβονται ούτε τον πρόσφατο θάνατό του ούτε ολόκληρη τη μακρά, σκληρή και τίμια ζωή του, που τον κατέστησαν ένα από τα πλέον αξιοσέβαστα πρόσωπα στην κοινωνία της Κω. Αντιθέτως τα διεθνή και εγχώρια έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης προσβάλλουν βάναυσα τη μνήμη του, αποκαλώντας τον δολοφόνο του μικρού Μπεν, βομβαρδίζοντας παράλληλα εμάς, ως τέκνα και συγγενείς του, με αλλεπάλ��ηλες ανεπιβεβαίωτες, αστήρικτες και αίολες συκοφαντικές αιτιάσεις. Κατά αυτόν τον τρόπο, χωρίς να υφίσταται ούτε καν υπόνοια εμπλοκής του πατέρα μας στην εξαφάνιση του άτυχου παιδιού, έχουμε υποστεί βαρύτατη ηθική βλάβη, ενώ η καθημερινότητά μας έχει καταστεί κυριολεκτικά μια κόλαση.

175850.jpg
Με το παρόν Δελτίο Τύπου κάνουμε έκκληση στον εγχώριο και διεθνή δημοσιογραφικό κόσμο να απέχει από την αναπαραγωγή φανταστικών σεναρίων, που εμφανίζουν αδίκως τον πατέρα μας ως τον άνθρωπο, που αφαίρεσε ακουσίως τη ζωή του μικρού Μπεν. Σε διαφορετική περίπτωση θα προσφύγουμε στην Ελληνική Δικαιοσύνη, για να προστατέψουμε ��η μνήμη του τεθνεώτος πατρός μας και να διαφυλάξουμε – συγχρόνως – την προσωπική μας τιμή και υπόληψη, καθώς και την οικογενειακή μας ειρήνη.
175955.jpg