​Οι ισχυροί δεσμοί της συνεργασίας και της κοινής προσπάθειας Ελλάδας και Κύπρου ενάντια στον παιδικό καρκίνο συνεχίζονται με νέες πρωτοβουλίες. Η Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Άντρη Αναστασιάδη διοργάνωσε διάλεξη με θέμα: «Εθνική Στρατηγική κατά του Καρκίνου: Η γαλλική εμπειρία» σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου. Την διάλεξη έδωσε ο διεθνούς φήμης καθηγητής ογκολογίας Νταβίντ Καγιάτ, με επίσημη προσκεκλημένη την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

«Η σημερινή εκδήλωση δεν είναι μόνο η απόδειξη ότι αυτή η στρατηγική και κοινωνική συμμαχία καρποφορεί, αλλά επίσης απεικονίζει και την επέκταση της σε όλους τους τομείς που σχετίζονται με τον καρκίνο. Εάν σήμερα μας τιμά με την παρουσία του ένας παγκοσμίου φήμης ογκολόγος, όπως ο καθηγητής Καγιάτ, αυτό οφείλεται στις προσπάθειες και τις δεσμεύσεις μιας από τους μεγαλύτερους φιλάνθρωπους που είχε ποτέ το έθνος μας και δεν είναι άλλη από την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη», δήλωσε η κυρία Άντρη Αναστασιάδη.

Η Γαλλία είναι η μοναδική χώρα που τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να εκπονήσει εθνικό πλάνο στρατηγικής κατά του καρκίνου. Σε παρόμοιο στόχο προσανατολίζεται και το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου, αξιοποιώντας και τα συμπεράσματα της διάλεξης, του παγκοσμίου φήμης ογκολόγου, Νταβίντ Καγιάτ. Ο κύριος Καγιάτ ευχαρίστησε την κυρία Αναστασιάδη για την πρόσκληση και την συνεχάρη για τις πρωτοβουλίες της, προκειμένου να ενισχυθεί η επιστημονική έρευνα, αλλά και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους ασθενείς με καρκίνο στην Κύπρο. Ο καθηγητής εξήρε τη συνεργασία των δύο ιδρυμάτων Ελλάδας και Κύπρου και ευχαρίστησε για την παρουσία της στη διάλεξη, αλλά και για την προσφορά της στα παιδιά που μάχονται ενάντια στον καρκίνο, την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

«Ήταν χαρά μου να αποδεχθώ την πρόσκλησή σας. Μαριάννα δεν έχω λόγια να πω το πόσο σημαντική είσαι για τη ζωή των τόσων πολλών παιδιών που έχεις σώσει. Έχεις σώσει περισσότερες ζωές από εκείνες που έσωσα στη ζωή μου ως γιατρός. Κάνεις τέτοιες επενδύσεις, τέτοιες δεσμεύσεις με τέτοιο πάθος, μαχόμενη για να υπερασπίζεσαι τη ζωή αυτών των παιδιών σε όλο τον κόσμο πραγματικά», είπε από την πλευρά του, ο διεθνούς φήμης καθηγητής ογκολογίας Νταβίντ Καγιάτ.

Η κυρία Βαρδινογιάννη χαρακτήρισε τη συνάντηση ως πολύ εποικοδομητική, καθώς όπως τόνισε στη μάχη κατά του καρκίνου, πρέπει όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και μέσω ισχυρών συνεργασιών που προάγουν την ιατρική και επιστημονική έρευνα να αποκτούμε όλο και περισσότερα εφόδια στη μάχη κατά του καρκίνου.

BINTEO STAR