​Στα όρια της απόγνωσης βρίσκονται χιλιάδες οικοδόμοι οι οποίοι έχουν μείνει χωρίς δουλειά για πολύ καιρό, καθώς ο κλάδος των κατασκευών ειναι υπό κατάρρευση.

177365.jpg

Κρατώντας πανό, δεκάδες οικοδόμοι το πρωί της Τρίτης, φώναξαν συνθήματα έξω από το υπουργείο εργασίας για την ανεργία που μαστίζει τον κλάδο. Αναμεσά τους πολλοί που όπως λένε έχουν ξεχάσει τι σημαίνει μεροκάματο.

177366.jpg

Χαρακτηριστικό είναι πως η μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα μέσα στην κρίση ξεπερνάει το 90%. Κάποιοι στάθηκαν τυχεροί και εξασφάλισαν το επίδομα ανεργίας. Όμως ακόμα και έτσι οι βασικές ανάγκες είναι αδύνατο να καλυφθούν, ενώ όπως τονίζουν, δεν μπορούν να πληρώσουν όλα τα χαράτσια, ��ους φόρους και τον ΕΝΦΙΑ.

177368.jpg

Μέσα στη θάλασσα της ανεργίας και της υποαπασχόλησης, κάποιοι εργαζόμενοι αναγκάζονται να τραβήξουν κουπί στην… τρύπια βάρκα της ανασφάλιστης εργασίας.

177369.jpg
Mεταξύ άλλων, οι οικοδόμοι ζητούν από την κυβέρνηση να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας στα εξακόσια ευρώ, να αναγνωριστεί ως συντάξιμο το διάστημα που έμειναν άνεργοι και να βρεθούν τρόποι καταπολέμησης της ανεργίας.

177371.jpg
Όμως και οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό πραγματοποίησαν το πρωί συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για τις συνθήκες εργασίας.

177373.jpg
Αφορμή στάθηκε η καταδίκη συνάδελφου τους νοσηλευτή, σε έναν χρόνο φυλάκιση για την πυρκαγιά που έβαλε ασθενής της ψυχιατρικής κλινικής το 2010.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.