​Το απόγευμα της Τετάρτης 26 Οκτωβρίου πραγματοποιείται η πέμπτη διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας, για το θέμα ��ων τηλεοπτικών αδειών. Εκτιμάται μάλιστα πως ίσως οι δικαστές καταλήξουν και στην απόφασή τους.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Στάθης είπε πως «δικαστικές πηγές λένε ότι αύριο θα έχουμε την ετυμηγορία του ΣτΕ σχετικά με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών εκτός απροόπτου! Οι δικαστές έχουν ήδη μπει στην ουσία της υπόθεσης. Στην προηγούμενη διάσκεψη υπήρξαν και οι τοποθετήσεις των συμβούλων της Επικρατείας, ενώ σε αυτό το πλαίσιο, με τοποθετήσεις δηλαδή θα ξεκινήσει και αύριο η διαδικασία. Στην συνέχεια εκτιμάται ότι θα υπάρξουν ψηφοφορίες για όλα τα φλέγοντα ζητήματα της ουσίας που απασχολούν το δικαστήριο».

Όπως υπενθύμισε ο Παναγιώτης Στάθης, «δύο είναι τα κεντρικά ζητήματα που θα κρίνουν οι δικαστές. Το πρώτο έχει να κάνει με την παράκαμψη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) τις αρμοδιότητες του οποίου αφαίρεσε ο νόμος Παππά και τις εκχώρησε στον ίδιο τον υπουργό Επικρατείας. Θυμίζουμε ότι υπάρχει νομολογία του ανωτάτου δικαστηρίου με δύο αποφάσεις στην υπόθεση της ΕΡΤ που έλεγε ότι το μόνο αρμόδιο βάσει του Συντάγματος για να ρυθμίζει τα ραδιοτηλεοπτικά είναι το ΕΣΡ. Κατά συνέπεια οι δικαστές ίσως να πατήσουν και πάνω σε αυτό… Και το δεύτερο, είναι το θέμα του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών. Εκεί με βάση το κοινοτικό δίκαιο, την πολυφωνία και τον πλουραλισμό είναι πεπατημένη ενδεχομένως ότι ο αριθμός αυτός θα πρέπει να είναι μεγαλ��τερος».

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 2000 εργαζόμενοι στα κανάλια που δεν πήραν άδεια, κοιμούνται και ξυπνούν με τον εφιάλτη της ανεργίας και την αγωνία για το αύριο το δικό τους, αλλά και των παιδιών τους. Για να μην μιλήσουμε για άλλους τόσους εργαζόμενους, οι οποίοι έχουν έμμεσες σχέσεις με τα τηλεοπτικά προγράμματα (σίριαλ, παραγωγές). Παράλληλα, η έκθεση-κόλαφος του ΣΕΒ για τα έσοδα ύψους 1,7 δις που θα χάσει το κράτος σε περίπτωση που πέσει "μαύρο" στα κανάλια καταδεικνύει το μέγεθος της τεράστιας ζημιάς, που θα επηρεάσει πολύ αρνητικά την ήδη βεβαρυμμένη ελληνική οικονομία.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Δείτε επίσης:

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΣΟΔΑ θα χάσει το κράτος, αν η κυβέρνηση ρίξει μαύρο στα κανάλια-ΒΙΝΤΕΟ

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ δήλωση Κρέτσου: «Δεσμευτική η απόφαση του ΣτΕ αλλά όχι απαραίτητα και σεβαστή»