​Σόκαρε η είδηση του θανάτου του μόλις 18 μηνών προσφυγόπουλου σε πισίνα στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Μυρσίνη.

Όπως σας έχει γράψει σε προηγούμενη ανάρτηση το star.gr, το αγοράκι ξέφυγε από τον έλεγχο του πατέρα του, έπεσε στο ρηχό τμήμα της πισίνας που όμως είχε καλυφθεί από νερά της βροχής σε ύψος 30 εκατοστών. Όταν εντοπίστηκε ήταν μάλλον αργά αφού δεν αντιδρούσε σε καμία προσπάθεια των εθελοντών με μαλάξεις που του έκαναν.

Στον πνιγμό ως αιτία θανάτου κατέληξε η Ιατροδικαστής Πατρών Αγγελική Τσιόλα που διενήργησε χθες το πρωί τη νεκροψία – νεκροτομή.

Ο υπεύθυνος εθελοντών του κέντρου είχε επισημάνει στους αρμόδιους φορείς τους κινδύνους από τις «ανοιχτές» και χωρίς προφύλαξη πισίνες του άλλοτε παραθεριστικού κέντρου LM Village.

pisina_paidaki_0c25da88f4c1248684772be79ed8514d.jpg

Ένταση μετά το θάνατό του παιδιού

Οι εντάσεις που δημιουργήθηκαν στη συνέχεια κράτησαν σε απόσταση τους αστυνομικούς και το ΕΚΑΒ και τελικά μετά από διαβουλεύσεις και την παρέμβαση του υπευθύνου των εθελοντών Γιώργου Αγγελόπουλου το ασθενοφόρο μπήκε στο κέντρο, παρέλαβε το παιδί και το μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Έντονος ήταν ο προπηλακισμός μιας γυναίκας που εργάζεται στην εταιρία κέτερινγκ στο χώρο, όταν οι Σύριοι πρόσφυγες θέλησαν να πάρουν το αυτοκίνητό της για να μεταφέρουν το παιδί τις πρώτες στιγμές του εντοπισμού του. Πριν καν προλάβει να μιλήσει, δέχθηκε σφοδρή επίθεση και αργότερα απομακρύνθηκε, ενώ μετέβη και στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Σε ότι αφορά νομικά το θέμα οι δύο γονείς του αγοριού, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου και η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον αρμόδιοι Εισαγγελέα, που θα κρίνει σχετικά με την άσκηση ποινικής δίωξης.

Τέλος σε ότι αφορά την κηδεία του παιδιού, σύμφωνα με πληροφορίες ζητήθηκε να γίνει σε Μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Αθήνα σήμερα.

Τα έξοδα μετάβασης των γονέων και κάποιων ατόμων από το κέντρο φιλοξενίας καθώς και της μεταφοράς της σορού του αγοριού καλύπτει η Ύπατη Αρμ��στεία. Ωστόσο τελικά οι γονείς αποφάσισαν να ταφεί το παιδάκι στο νεκροταφείο της Μυρσίνης. Κάτι που αναμένεται να γίνει το μεσημέρι της Τρίτης.

mirsini1_copy.jpg


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γλίτωσε τον πόλεμο και πνίγηκε σε πισίνα-Τραγωδία για προσφυγόπουλο 1,5 έτους