​Η θρυλική Τρούμπα στον Πειραιά που κάποτε ήταν το γκέτο της αμαρτίας με δεκάδες "κόκκινα φανάρια", μετά από χρόνια υποβάθμισης εξελίσσεται σε κοσμικό στέκι….

Ας ταξιδέψουμε…

dolario.jpgdolario3.jpg

dolario2.jpg

Πέρασαν σχεδόν 50 χρόνια από τότε που έσβησαν για πάντα τα "κόκκινα φανάρια" στην Τρούμπα. Εκεί που κάποτε ήταν οι οίκοι ανοχής και τα καμπαρέ, εστιατόρια μπαρ και καφετέριες έχουν δώσει τώ��α άλλο χρώμα!

Η Τρούμπα της αμαρτίας έγινε το «in» στέκι της νεολαίας. Το μονό που έμεινε από εκείνη την θρυλική εποχή είναι οι ελληνικές ταινίες: Η «Λόλα» με τη Τζένη Καρέζη και τον Νίκο Κούρκουλο, «τα κόκκινα φανάρια» με τις ��στορίες των πέντε κοριτσιών της Μαντάμ Παρί.

1_1200.jpgbig-takokkinafanaria.jpg

Ο ηθοποιός Μιχάλης Ιατρόπουλος το 2006 πήρε το ρίσκο να ανοίξει την πρώτη επιχείρηση στην πιο κακόφημη συνοικία.

Μετά από αυτόν, πολλοί επιχειρηματίες πίστεψαν στην περιοχή, επένδυσαν και σιγά σιγά έγινε πάλι πιάτσα, προσελκύοντας Αθηναίους, τουρίστες και επισκέπτες.

Στην περιοχή λειτουργούν αυτή τη σ��ιγμή πάνω από 30 επιχειρήσεις στο χώρο της διασκέδασης, ενώ τα πολύ χαμηλά ενοίκια αποτελούν δέλεαρ για τους επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν.

Κάθε γωνιά της Τρούμπας έχει και μια ιστορία… Όσοι βρίσκονται σήμερα στην περιοχή θυμούνται τον Γιώργο Κωνσταντίνου να μαζεύει τους ναύτες τους αμερικανικού στόλου στην ταινία «καλώς ήρθε το δολάριο» στην οδό Φίλωνος. Την αξέχαστη Βίκυ Μοσχολιού να… τραγουδά και τον Νικό Κούρκουλο να περπατά στους δρόμους της Τρούμπας.

kourkoulos.jpg

ΒΙΝΤΕΟ STAR