Λεπτομέρειες για την εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων διακίνησης ναρκωτικών τις τελευταίες ημέρες ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΑΣ σε συνέντευξη τύπου.

Στην πρώτη περίπτωση πρόκειται για εγκληματική οργάνωνωση που δραστηριοποιούνταν στην αποθήκευση, συσκευασία - τυποποίηση και μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, με φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης.
narkotika 2210 1.jpg


Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν προχθές 7 Έλληνες ηλικίας από 40 έως 62 ετών, ενώ αναζητείται ακόμα ένας 30χρονος συνεργός τους. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Το «κουβάρι» ξεκίνησε να ξετυλίγεται όταν στις 20/10/16 αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εντόπισαν και ακινητοποίησαν φορτηγό διεθνών μεταφορών και Ι.Χ. αυτοκίνητο, με οδηγούς 50χρονο και 62χρονο αντίστοιχα, κατά την έξοδό τους από αποθηκευτικό χώρο στις Αφίδνες Αττικής.
narkotika 2210 3.jpg


Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στον παραπάνω αποθηκευτικό χώρο, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης που ξεπερνά τον... έναν τόνο και τα 669 κιλά, ενώ εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ακόμα 3 Έλληνες, μεταξύ των οποίων και ένας 46χρονος που κατείχε κεντρικό ρόλο στην οργάνωση και ειδικότερα στο συντονισμό της αποθήκευσης της κάνναβης.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛ��ΑΝΟΙ ΕΣΚΟΜΠΑΡ
Στη δεύτερη περίπτωση εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή – μεταφορά κοκαΐνης στην Ελλάδα από χώρες της Δυτικής Ευρώπης, με φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών, καθώς επίσης και στην αποθήκευση και νόθευση - επανατυποποίησή της, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της.

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο Έλληνες ηλικίας 36 και 38χρόνων, καθώς και δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας (άνδρας – γυναίκα) ηλικίας 31 και 33χρονων αντίστοιχα, ενώ αναζητείται ένας ακόμα συνεργός τους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και σ��μμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για τις -κατά περίπτωση- παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και τους αλλοδαπούς.
narkotika 22104.jpg

Στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 28 κιλά και 875 γραμμάρια κοκαΐνης, 1.545 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ένα φορτηγό όχημα διεθνών μεταφορών, Ι.Χ. αυτοκίνητο, πιστόλι και κατάλληλος εξοπλισμός για επανατυποποίηση ναρκωτικών.
Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττική κατάφερε επίσης στις 20-10-2016, να εντοπίσει στο λιμάνι της Πάτρας, με τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και να συλλάβει τους δύο ημεδαπούς δράστες, οι οποίοι μετέφεραν με φορτηγό αυτοκίνητο διεθνών μεταφορών, ποσότητα κοκαΐνης 28,9 κιλών περίπου.

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας, εντοπίστηκαν στην Εθνική Οδό Κορίνθου – Αθηνών, στο ύψος της Κορίνθου, οι δύο υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι θα παραλάμβαναν την κοκαΐνη με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της.
narkotika 22105.jpg

ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ
Στο πλαίσιο της παρουσίασης ανακοινώθηκε η εξάρθρωση μίας ακόμη υπόθεσης διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών και η σύλληψη στις 0-10-2016 στην Ραφήνα και στη Νίκαια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Βαρβάρας, δύο υπηκόων Αλβανίας ( άνδρας και γυναίκα ηλικίας 30 ετών αμφότεροι), μετά από διερεύνηση υπόθεσης διακίνησης στην Μύκονο.
Μετά από συντονισμένη επιχείρηση εντοπίσθηκε ο 30χρονος στο λιμάνι της Ραφήνας, την στιγμή που αποβιβάζονταν από το προερχόμενο από Μύκονο πλοίο και συνελήφθη. Ο δράστης επέβαινε σε μοτοσυκλέτα, η οποία είχε δηλωθεί ότι κλάπηκε στις 20-7-2016. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -2.450- ευρώ.
Σε έρευνα που επακολούθησε στην οικία του στη Νίκαια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 3 κιλών και -10 γραμμα��ίων, ποσότητα κοκαΐνης βάρους 81 γραμμαρίων καθώς και μία ζυγαριά ακριβείας. Εντός της οικίας βρέθηκε και συνελήφθη η 30χρονη συνεργός του.

Όπως εξακριβώθηκε ο 30χρονος διακινούσε συστηματικά ναρκωτικές ουσίες στη Μύκονο, στην οποία μετέβαινε με το πλοίο της γραμμής. Προκειμένου μάλιστα να μην κινεί υποψίες εφοδιάζονταν με εισιτήρια που είχαν εκδοθεί σε άλλο όνομα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παρουσίαση παρευρέθηκε "διακριτικά" και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Κ. Τσουβάλας, αν και δεν το συνηθίζει, προκειμένου να εκφράσει την ικανοποίησή του για την επιτυχία των διωκτικών αρχών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: