Προβλήματα σε Μεσολόγγι, Ναύπακτο και Πάτρα έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας, που πλήττει από το πρωί πολλές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.
Ειδικότερα, εξαιτίας των καταιγίδων, έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα στην πόλη του Μεσολογγίου, ενώ λόγω των δυνατών ανέμων, έχουν σημειωθεί πολλές κοπές δέντρων. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 100 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα, όπως επίσης και για κοπές δέντρων.
plimmires_messolonghi_onairnews-2-800x530.jpgΣύμφωνα με το onairnews.gr η πυροσβεστική υπηρεσία εκτός από αντλήσεις σε σπίτια και καταστήματα απεγκλώβισε και κατοίκους των οποίων οι οικίες έχουν πλημμυρίσει.Στην εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων αυτή την ώρα μηχανή��ατα προσπαθούν να ανοίξουν το ρέμα που βρίσκεται στην διασταύρωση για τα ΤΕΙ μιας και ο όγκος του νερού που κατεβαίνει είναι μεγάλος.
7plimmires_messolonghi_onairnews-3-397x600.jpg

Προβλήματα καταγράφονται και στη Ναύπακτο, όπου εκεί η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περίπου 20 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων.
Επίσης, η καταιγίδα που έπληξε την Πάτρα, η οποία συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους, προκάλεσε πλημμύρες σε υπόγεια σπιτιών και καταστήματα, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περίπου 25 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων.
Όπως αναφέρει το dete.gr σημειώθηκε και ολιγόλεπτη διακοπή ρεύματος στο κέντρο της Πάτρας.
dete.gr plimmires patra 1.jpg

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ
Πλημμύρες σε σπίτια σημειώθηκαν και στην Πρέβεζα, όπου η Πυροσβεστική Υπηρεσία μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει 20 αντλήσεις υδάτων.
Πλημμύρισαν επίσης σπίτια, κτηνοτροφικές μονάδες και καλλιέργειες, στην πεδιάδα της 'Αρτας από τη δυνατή νεροποντή τα ξημερώματα. Το νερό έχει σκεπάσει γέφυρες, αυλές, γήπεδα και χωράφια κοντά στον Αμβρακικό.
Οι κάτοικοι καταλογίζουν ευθύνες για την κατάσταση στους αρμόδιους, οι οποίοι, όπως αναφέρουν, παρά την πρόβλεψη για έντονα καιρικά δεν έθεσαν σε λειτουργία τις τουρμπίνες του αντλιοστασίου στη Βίγλα, ώστε να παροχετευθούν τα νερά που εγκλωβίζονται στα χαμηλότερα σημεία της πεδιάδας.
arta plimmires ape.jpg

Έντονη είναι η βροχόπτωση και στην Αττική.
Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ
Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, και τοπικά στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας, ενώ κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι έντονα.
Σταδι��κή βελτίωση θα υπάρξει από τις απογευματινές ώρες από τα βόρεια.