Το θρυλικό αυτοκίνητο του Αλεξανδρου Ωνάση, μια Μercedes-Benz του ‘ 72 με λευκά δερμάτινα καθίσματα, ηλεκτρικά παράθυρα, κλιματισμό, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και επένδυση από ξύλο τριανταφυλλιάς στο ταμπλό βγήκε στο σφυρί.
Το αμάξι σύμβολο της Ολυμπιακής «χτύπησαν» σύμφωνα με πληροφορίες 4 υπερθεματιστές, με κλειστές προσφορές των 25 χιλιάδων ε��ρώ. Η κατακύρωση αναμένεται τώρα σε εκείνον που θα προσφέρει τα περισσότερα.
Ο κύριος Περιμένης, πιλότος της Ολυμπιακής, θυμάται τις μέρες που το αυτοκίνητο του Αλέξανδρου, διέσχιζε τους αεροδιαδρόμους του Ελληνικού. «Τον περίμενε ο οδηγός του μόλις κατέβαινε από το αεροπλάνο με αυτό το αυτοκίνητο» τόνισε.
Στον κλειστό πλειοδοτικό διαγωνισμό που έκανε η Εθνική τράπεζα ,η οποία έχει αναλάβει τη εκκαθάριση της εταιρείας από το 2009, εκποιήθηκαν ακόμη τα χλιδάτα έπιπλα από το γραφείο του Αλέξανδρου στην Ολυμπιακή και ένα εντυπωσιακό αερόστατο! Ένα γραφείο 39 τετραγωνικών στην Ιερουσαλήμ που "χτυπήθηκε" από Ισραηλινούς για 140.000 ευρώ, καθώς και μια θέση παρκινγκ στο Λονδίνο που είχε νοικιάσει η οικογένεια Ωνάση για 120 χρόνια.
Μέχρι την τελευταία στιγμή, όπως μας ενημέρωσε η συμβολαιογράφος, εκατοντάδες άνθρωποι έτρεξαν να καταθέσουν τις προσφορές τους σε σφραγισμένους φακέλους, έτσι ώστε να αποκτήσουν ένα κομμάτι από την εποχή που η αυτοκρατορία των Ωνάσηδων μεσουρανούσε.
Έξω από το συμβολαιογραφείο βρέθηκαν μέλη του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων της Ολυμπιακής για να διαμαρτυρηθούν, καθώς όπως λένε η πλειοδοσία αυτή προσβάλλει τη μνήμη του Αριστοτέλη Ωνάση.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η χρυσή κληρονόμος Αθηνά Ωνάση , δεν έδειξε ενδιαφέρον να αποκτήσει κανένα από τα αντικείμενα της οικογένειάς της και ιδιαίτερα το αγαπημένο αυτοκίνητο του θείου της.