​Νέες, σοκαριστικές λεπτομέρειες είδαν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση βιασμού ενός 11χρονου αγοριού στα Τρίκαλα, από έναν 44χρονο.

Η υπόθεση, συνέβη τον Μάιο του 2014 στην περιοχή του ΟΣΕ Τρικάλων. Το ανήλικο αγόρι, περίμενε στην αποβάθρα ώστε να ταξιδέψει με το τραίνο, όταν το πλησίασε ο κατηγορούμενος και το οδήγησε σε μια αποθήκη όπου έμενε ώστε να το βιάσει.

Η εφημερίδα «Ελευθερία», έφερε στο φως της δημοσιότητας ανατριχιαστικά στοιχεία από την ημέρα εκείνη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο αλλά και με τα όσα αποδείχθηκαν στο δικαστήριο, ο δράστης είχε οδηγήσει το αγόρι στο χώρο του ώστε να το κακοποιήσει σεξουαλικά.

Την αρπαγή του αντελήφθη ένας επιχειρηματίας της περιοχής, ο οποίος τηλεφώνησε στις αρχές και αστυνομικοί έπιασαν τον 44χρονο την ώρα της πράξης.

Πρώτος μάρτυρας κλήθηκε να καταθέσει ο αστυνομικός ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Μας κάλεσε ένας γείτονας που πήρε τηλέφωνο. Είδε τον άνδρα να παίρνει το παιδί και εκτιμώ πως ήταν θέμα χρόνου. Εμείς πήγαμε σε μια αποθήκη που ζούσε. Η πόρτα ήταν σπασμένη και μόλις μπήκαμε τους είδαμε γυμνούς από τη μέση και κάτω τυλιγμένους με μια κουβέρτα στον καναπέ γυρισμένους στα πλάγια. Ο μικρός σηκώθηκε μόλις μπήκαμε και φώναζε πως τον βίασε. Ρωτήσαμε τον άνδρα αν έκανε κάτι και είπε πως το έκανε».

Ο περιπτεράς που είδε την «αρπαγή» του ανηλίκου κατέθεσε μεταξύ άλλων:

«Είδα τον πιτσιρικά να είναι στον χώρο από πολύ νωρίς πριν έρθει το τρένο για να φύγει αφού μιλήσαμε νωρίτερα. Ήταν μόνος του και εγώ είχα ορατότητα μπροστά μου. Τότε είδα τον άνδρα, τον οποίο γνώριζα καθώς με είχε κλέψει μια φορά, να παίρνει το παιδί και να το οδηγεί στην αποθήκη». Ο συνήγορος υπεράσπισης ανέφερε μεταξύ άλλων, πως δεν το έκανε και ούτε είχε σκοπό να το αποπλανήσει το παιδί, λέγοντας πως πήγε εν γνώσει του, σύμφωνα με τα όσα του μετέφερε ο κατηγορούμενος.

ΤΙ «ΕΔΕΙΞΕ» Η ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ:

Στην ιατροδικαστική έκθεση που κατατέθηκε από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, δεν ανευρέθηκαν ίχνη κακώσεως στην εν λόγω σωματική περιοχή του παιδιού ενώ από την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη του κατηγορουμένου έγινε γνωστό πως είχε νοσηλευτεί πολλές φορές κατά το παρελθόν σε ιδρύματα καθώς πάσχει από σχιζοφρένεια και νοητική υστέρηση.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Ο 44ΧΡΟΝΟΣ:

Όταν η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου άρχισε να ρωτά τον δράστη απλά πράγματα ώστε να καταλάβει το επίπεδο της νοητικής του αντίληψης, ο 44χρονος απάντησε πως παίρνει ακριβώς 425 ευρώ σύνταξη, αλλά και πόσο στοιχίζει ένα κουτάκι μπύρα, μισό κιλό ψωμί και ένα πακέτο τσιγάρα πράγματα που χρησιμοποιούσε συχνά. Μίλησε για τους λόγους που έμενε μόνος και όχι με τη μητέρα του και την αδελφή του (οι δύο γυναίκες ήταν στην αίθουσα του δικαστηρίου) και είπε πως ούτε έκανε την πράξη του βιασμού αλλά και πως ούτε θα το έκανε ποτέ.

Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου με ελαττωμένο καταλογισμό. Εν τέλει το ΜΟΕ έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για τρεις πράξεις και τον καταδίκασε με α)έξι χρόνια κάθειρξη για την πράξη της αρπαγής ανηλίκου, β)έξι χρόνια κάθειρξη για τον βιασμό και γ) δέκα χρόνια κάθειρξη για την αποπλάνηση ανηλίκου κάτω από τα 12 έτη.