​Σε ηλικία 60 ετών «έφυγε» τα ξημερώματα από τη ζωή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Γ. Παυλίδης, νικημένος από τον καρκίνο.

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ το βράδυ της περασμένης Τρίτης, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου σήμερα στις 03:00 το πρωί άφησε την τελευταία του πνοή μετά από μακρόχρονη και σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Όπως ανα��έρει το Xanthi2, ο Γ. Παυλίδης αντιμετώπισε σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της θητείας του την ασθένειά του, όμως συνέχισε μέχρι το τέλος να ασκεί πλήρως τα καθήκοντά του.

Γεννήθηκε το 1956 και ήταν παντρεμένος με την Αθηνά, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τη Μαρίνα και το Θοδωρή, ο οποίος πέθανε ξαφνικά το 2015 σε νεαρή ηλικία ενώ είχε και ένα εγγόνι.

Σπούδασε στη Νομική του ΔΠΘ, εργάστηκε ως δικηγόρος Ξάνθης κυρίως στην ποινική δικηγορία από νεαρή ηλικία, ενώ δημοσίευσε επιστημονικά άρθρα νομικού και μη περιεχομένου, σε διάφορα νομικά και άλλα έγκυρα έντυπα.

Το 1998 εκλέχθηκε Νομάρχης στην Ξάνθη και επανεξελέγη άλλες δύο φορές διατελώντας τα καθήκοντά του από την 01/01/1999 και μέχρι 31/12/2010. Μετά τις πρώτες περιφερειακές εκλογές ήταν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο, επικεφαλής της παράταξης ''Περιφερειακή Αναγέννηση'', ενώ στις εκλογές της 25ης Μαΐου 2014 εξελέγη Περιφερειάρχης με ποσοστό 56% και ανέλαβε καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου 2014.

Μεταξύ άλλων έχει διατελέσει Πρόεδρος και ιδρυτικός μέλος του Δικτύου Διασυνοριακής Συνεργασίας των Νομαρχιών Ελλάδας – Βουλγαρίας – Τουρκίας που έχει έδρα την Ορεστιάδα Έβρου από το 2004, Επικεφαλής και Τακτικό Μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Congress of Local and Regional Authorities of Council of Europe (Κογκρέσο των Τοπικών κ��ι Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης), μέλος της Μόνιμης και της Θεσμικής Επιτροπής του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών, από το 2007 έως το τέλος του 2010, Πρόεδρος της ένωσης 11 Νομαρχιών κατά μήκος της Εγνατίας οδού με την επωνυμία «Εγνατία – Τουρισμός» για την αναπτυξιακή – τουριστική αξιοποίηση της. Την περίοδο 2011 – 2014 διατέλεσε εκλεγμένο μέλος στο Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.) και Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Χωροταξίας και Περιβάλλοντος της ΕΝ.Π.Ε. σε εθνικό επίπεδο. Έχει τιμηθεί από πολλούς φορείς για την ως τώρα δραστηριότητά του, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ανήκε πολιτικά στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας, της οποίας ήταν μέλος.

Ο θάνατος του γιου του τον συγκλόνισε

Τον Μάιο του 2015 ο Γιώργος Παυλίδης δέχτηκε το πιο σκληρό χτύπημα από τη μοίρα, αφού έχασε ξαφνικά τον γιο του.

Ο Θοδωρής Παυλίδης άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στην Ξάνθη, όπου βρισκόταν με τη σύζυγό του και το παιδί τους.

Ξαφνικά ένιωσε έντονη δυσφορία, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, εκεί όμως διαπιστώθηκε απλώς ο θάνατός του από ανακοπή καρδιάς.

Ήταν γνωστός δικηγόρος στην Ξάνθη και διατηρούσε μαζί με την αδελφή του το οικογενειακό γραφείο.