​Συνεδριάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας από το απόγευμα της Πέμπτης για τις τηλεοπτικές άδειες. Το κλίμα είναι βαρύ στο χώρο της Δικαιοσύνης, και δύσκολα πιστεύει κανείς ότι όλα αυτά που ζούμε το τελευταίο διάστημα, είναι τυχαία.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Στάθης σημείωσε πως «το κλίμα στην δικαιοσύνη βάρυνε περισσότερο από την πειθαρχική έρευνα που ασκήθηκε σε βάρος αντιπροέδρου του ΣτΕ για καταγγελίες που ήταν γνωστές από το 2014. Είχε υποβληθεί τότε σχετική αναφορά –φάκελος στο ΣτΕ, δύο πρόεδροι δεν ασχολήθηκαν, θεωρώντας ότι προφανώς πρόκειται για προσωπική υπόθεση. Κι όμως ανάμεσα σε δύο διασκέψεις του δικαστηρίου για ένα από τα κορυφαία θέματα του τελευταίου καιρού που αποτελεί κεντρική πολιτική της κυβέρνησης, βλέπουμε αυτά τα δημοσιεύματα, και ο συγκεκριμένος αντιπρόεδρος βρίσκεται υπό αυτό το κράτος μέσα στην αίθουσα που διασκέπτεται από το απόγευμα της Τρίτης».

Όπως τόνισε ο Παναγιώτης Στάθης, «υπάρχουν και δύο απρόβλεπτα γεγονότα που συνδέονται όλα αυτά μεταξύ τους. Έχουμε μια ασθένεια και ένα ατύχημα δύο μελών του δικαστηρίου. Αυτό σημαίνει ότι αυτά τα μέλη που αναπληρώθηκαν από τους δύο αναπληρωματικούς δικαστές που μετέχουν στην σύνθεση έχουν οδηγήσει την Ολομέλεια να δικάζει, χωρίς αναπληρωτές. Αν δηλαδή υπάρξει κάποιο κώλυμα για κάποιο άλλο μέλος του δικαστηρίου (ασθένεια ή κάτι άλλο) τότε η δίκη/ η διάσκεψη θα ματαιωθεί, και θα πρέπει να ξαναγίνει από την αρχή».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, «πολλοί δικαστές και πολλές δικαστικές αρχές θεωρούν ότι πρόκειται για “μεθόδευση” η οποία προφανώς είχε ως στόχο να εκφοβίσει δικαστές. Έτσι για τον συγκεκριμένο δικαστή, ίσως να έγινε προσπάθεια περιθωριοποίησης ή ακόμη και να δηλώσει κώλυμα ο ίδιος».

Πάντως νομικά δεν υπάρχει κανένα θέμα, ενώ όπως σημείωσε η κυρία Μάρα Ζαχαρέα «ήδη χρησιμοποιήθηκαν οι δύο αναπληρωτές δικαστές και αν ο δικαστής για τον οποίο ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη, τεθεί εκτός σε 10 -15 μέρες, δεν υπάρχει άλλος αναπληρωτής και έτσι ο πρόεδρος μπορεί να πει ότι η διάσκεψη του ΣτΕ πάει στις καλένδες».

Ο Παναγιώτης Στάθης υπενθύμισε την δίκη του Τάσου Μαντελη. Τότε απεβίωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, δεν υπήρχε αναπληρωτής και η δίκη του κ.Μαντέλη για την Siemens θα γίνει σε λίγο καιρό από την αρχή, ενώ εκδικαζόταν 3 χρόνια!

«Αυτό καταγγέλλεται από πολλές πλευρές ως προσπάθεια μεθόδευσης», τόνισε τέλος ο Παναγιώτης Σ��άθης.

«Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, όσο καλόπιστος και να είναι κανείς, φτάνει να οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι: κάποιος ή κάποιοι δεν θέλουν να αποφασίσει το ΣτΕ αν ο νόμος Παππά είναι ή όχι αντισυνταγματικός και κωλυσιεργούν συνεχώς την διαδικασία», σχολίασε η κυρία Ζαχαρέα.

Δείτε επίσης:

To θρίλερ του ΣτΕ: Παραιτήσεις, εντάσεις και «ροζ σκάνδαλα»

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ από τους δικαστές: "Επιχειρείται ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ του ΣτΕ"

Προβληματισμός για την τρίτη διάσκεψη του ΣτΕ το απόγευμα-Θύελλα λίγο πριν την έναρξη

Συνταγματολόγος στο Star: «Αντιθεσμικές οι εξελίξεις όσον αφορά στις τηλεοπτικές άδειες»