​Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσαν η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών στον απόηχο της δημοσιοποίησης των προσωπικών δεδομένων αντιπροέδρου του ΣτΕ που οδήγησαν τον υπουργό Δικαιοσύνης σε πειθαρχική διαδικασία εις βάρος του.

Οι δικαστές καταγγέλουν χωρίς περιστροφές ότι "επιχειρείται ο εκβιασμός του Συμβουλίου Επικρατείας" και μιλούν για "πλήρη κατάπτωση των δημοσιών ηθών, με την επιστράτευση συκοφαντικών δημοσιευμάτων που παραβιάζουν την ιδιωτική ζωή".

Η ανακοίνωση καλεί την πολιτεία να παρέμβει, καθώς ο δικαστής που συμμετέχει στη σύνθεση που θα κρίνει τη συνταγματικότητα ή όχι του νομού Παππά, μιλάει για "φαινόμενο άκρως νοσηρό που συνδέεται με μεθόδους που μετέρχονται φασιστικά καθεστώτα ".

Η ανακοίνωση που υπογραφούν ο αναπληρών τον πρόεδρο της ΕΔΕ, Παν. Λυμπερόπουλος και η Ειρήνη Γιανναδάκη, πρόεδρος της ΕΔΔ, αναφέρει:

"Οι δικαστές της χώρας παρακολουθούμε με αποτροπιασμό και εξαιρετική ανησυχία την κατάντια στην οποία διολισθαίνουν τα δημόσια ήθη. Με δημοσιεύματα που δεν έχουν να κάνουν με το δημόσιο συμφέρον, την λειτουργία της ενημέρωσης και την εξυπηρέτηση της αλήθειας, η ιδιωτική ζωή ενός ανθρώπου, δικαστή εγνωσμένου κύρους, υποκλέπτεται, διαστρέφεται και προσφέρεται βορά στον καραδοκούντα κίτρινο τύπο και το μέρος της κοινής γνώμης που διαμορφώνεται από αυτόν, φαινόμενο άκρως νοσηρό που συνδέεται με μεθόδους που μετέρχονται φασιστικά καθεστώτα.

Στην προσπάθεια εκβιασμού του Ανωτάτου Δικαστηρίου στο οποίο εκκρεμούν μείζονος σημασίας υποθέσεις, επιστρατεύεται το συνηθισμένο όπλο στην φαρέτρα μιας ακόμη μορφής διαπλοκής (κίτρινη δημοσιογραφία- οικονομικά ή και άλλα συμφέροντα) για την ικανοποίηση άνομων επιδιώξεών της.

Επομένως η άμεση αντίδραση της πολιτείας και κατεξοχήν της δικαιοσύνης στη δημοσιοποίηση στοιχείων της προσωπικής ζωής δικαστή του Συμβουλίου της Επικρατείας που τυγχάνει, όλως συμπτωματικά, εν προκειμένω να συμμετέχει και στη συνεδρίαση σχετικά με τη συνταγματικότητα των νομοθετικών παρεμβάσεων στο τηλεοπτικό τοπίο είναι αυτονόητα επιτακτική και αναγκαία.

Τέλος εν συνεχεία της χθεσινής παραγγελίας του Υπουργού Δικαιοσύνης, σχετικά με την έρευνα της υπόθεσης που βεβαίως δεν άπτεται στην έτσι και αλλιώς συνταγματικά κατοχυρωμένη απαραβίαστη σφαίρα της ιδιωτικής ζωής, πιστεύουμε ότι με την πρέπουσα αμεροληψία, νηφαλιότητα και μυστικότητα, όπως άλλωστε αρμόζει και ο νόμος ορίζει θα ενεργοποιηθούν τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης. Ανεξάρτητα όμως από την έρευνα αυτή και το αποτελέσματά της η συντελεσμένη ήδη βάναυση προσβολή στα ήθη και σ��ον πολιτισμό της χώρας, πρέπει να βρει την άμεση απάντησή της τόσο στον ποινικό νόμο όσο και στη συνείδηση των πολιτών".

Όπως μεταδώσαμε και νωρίτερα στο star.gr, η ροή των γεγονότων δημιουργεί προβληματισμό τόσο για την εξέλιξη της σημερινής διάσκεψης που τίθεται εν αμφιβόλω (υπάρχουν σκέψεις επ΄ αόριστον αναβολής), όσο και για τη συνέχιση της δίκης, καθώς διατυπώνονται υπόνοιες πως μπορεί να τεθεί ακόμα και θέμα επανεκδίκασης της υπόθεσης.

Δείτε επίσης:

Προβληματισμός για την τρίτη διάσκεψη του ΣτΕ το απόγευμα-Θύελλα λίγο πριν την έναρξη

«Στον αέρα» η σημερινή διάσκεψη του ΣτΕ-Συμπτώσεις ή μεθοδεύσεις για την ματαίωση της;

Συνταγματολόγος στο Star: «Αντιθεσμικές οι εξελίξεις όσον αφορά στις τηλεοπτικές άδειες»