​Πλήρη κάλυψη στην καθηγήτρια, η οποία φέρεται να έδιωξε από την τάξη μια μαθήτρια που πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη, γιατί επιχείρησε να κάνει μέτρηση του σακχάρου της έδωσε σήμερα ο διευθυντής του σχολείου στον Χορτιάτη, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

«Δεν υπήρξε καμία απαγόρευση, παρά μόνο μια σύσταση», είπε ο διευθυντής του σχολείου, Χ. Παρασκευόπουλος, επιβεβαιώνοντας ότι παρέλαβε την επιστολή διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη και ότι προτίθεται ο ίδιος να απαντήσει στα ζητήματα που θέτει.

Ο κ. Παρασκευόπουλος χαρακτήρισε ψευδή και κακόβουλα τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η καθηγήτρια πέταξε από την τάξη τη μαθήτρια, όπως επίσης και ότι ειπώθηκε από την ίδια ότι «η χορήγηση της ινσουλίνης σε κοινό χώρο αποσπά την προσοχή των παιδιών και ωθεί στα ναρκωτικά».

«Η καθηγήτρια -το ξέρω και από την ίδια αλλά και το επιβεβαίωσα από μαρτυρίες των μαθητών- σε καμία περίπτωση δεν απαίτησε από τη μαθήτρια να βγει έξω, της είπε ότι θα ήταν καλύτερα να κάνει έξω τη μέτρηση. Δεν ειπώθηκε τίποτε σχετικό με ναρκωτικά, το διασταύρωσα από τους μαθητές, τους οποίους κάλεσα και ρώτησα έναν - έναν, χωριστά. Δεν έγινε τίποτε το σπουδαίο, παρά μόνο μία σύσταση στη μαθήτρια, επειδή έκανε τη μέτρηση με τρόπο επιδεικτικό», είπε ο κ. Παρασκευόπουλος και πρόσθεσε ότι και πριν από το συγκεκριμένο περιστατικό η μαθήτρια είχε περίεργη συμπεριφορά.

Σημείωσε ακόμα ότι δεν υπήρξε ποτέ θέμα με άλλους μαθητές που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη και έχουν περάσει από το σχολείο και τόνισε:

«Δεν το απαγορεύσαμε σε καμία περίπτωση να κάνει την ένεση μέσα στην τάξη, ούτε εγώ, ούτε η καθηγήτριά της, η άποψή μας είναι ότι θα ήταν καλύτερα να το κάνει έξω από την τάξη. Δεν είναι το μόνο παιδί με την πάθηση αυτή. Είχαμε και άλλα παιδιά στο παρελθόν και φέτος στην Α' Λυκείου υπάρχει μαθητής με την ίδια πάθηση και δεν έχουμε κανένα ζήτημα μαζί του», τόνισε ο διευθυντής.

Πρόσθεσε επίσης ότι η μαθήτρια μετά την καταγγελία συνεχίζει να παρακολουθεί κανονικά τα μαθήματά της και να κάνει μετρήσεις σακχάρου μέσα στην τάξη, αλλά πιο διακριτικά, χωρίς να επιζητεί την προσοχή των συμμαθητών και καθηγητών της.

Διαβάστε ακόμα:

Θέμα star.gr-Μυαλά σε ναφθ��λίνη:Καθηγήτρια Λυκείου συνδέει την ένεση ινσουλίνης με τα ναρκωτικά