​Επίθεση εναντίον της μητέρας του μικρού Μπεν, Κέρι Νίνταμ, εξαπέλυσε ο γιος του Ντίνου Μπάρκα, ο οποίος σύμφωνα με τους Βρετανούς ερευνητές φέρεται να σκότωσε άθελά του το παιδί.

Μιλώντας στην Daily Mail ο Βαλάντης Μπάρκας δήλωσε θυμωμένος, καθώς όπως είπε κατηγορούν το νεκρό πατέρα του, ο οποίος έφυγε πέρσι από τη ζωή από καρκίνο, για το θάνατο του Μπεν χωρίς καμία απόδειξη.

«Να προσέχει τα λόγια της», απάντησε ο Βαλάντης Μπάρκας στην Κέρι Νίνταμ, η οποία δήλωσε για τον πατέρα του: «εύχομαι να καίγεται στην κόλαση».

barkas.jpg

(ο Βαλάντης Μπάρκας και η σύζυγός του)

«Θα έπρεπε να ντρέπεται για τον εαυτό της η Κέρι Νίνταμ. Είμαστε πολύ αναστατωμένοι και θυμωμένοι με αυτά που είπε για τον πατέρα μου. Ο πατέρας μου κατηγορήθηκε ότι σκότωσε ένα παιδί και η φωτογραφία του έχει κάνει το γύρο του κόσμου, χωρίς να υπάρχει ίχνος απόδειξης εναντίον του. Ήμουν ήρεμος τόσο καιρό. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Προσπαθήσαμε με όλες τις δυνάμεις μας να βοηθήσουμε τις έρευνες», είπε και πρόσθεσε:

«Είναι πολύ εύκολο να κατηγορείς κάποιον που είναι νεκρός. Το όνομα του πατέρα μου κυλίστηκε στη λάσπη το τελευταίο διάστημα. Ήταν ωραίος άνθρωπος. Όλοι τον σέβονταν. Δεν υπήρχε καλύτερος άνθρωπος από τον πατέρα μου. Ο Θεός θέλει να υπάρχουν καλοί άνθρωποι, όπως αυτός».

Ο Βαλάντης Μπάρκας δε δίστασε ακόμα να κατηγορήσει την Κέρι Νίνταμ για βεβήλωση της μνήμης του πατέρα του.

«Πάντα σεβόμασταν την Κέρι Νίνταμ, αλλά είμαστε πολύ αναστατωμένοι με όσα είπε για τον πατέρα μου. Θα συνιστούσα στην Κέρι Νίνταμ να προσέχει τα λόγια της. Δεν έχουμε τίποτα εναντίον του βρετανικού λαού. Γιατί προσπαθεί να μας προβοκάρει λέγοντας τέτοια πράγματα;», αναρωτήθηκε ο γιος του Ντίνου Μπάρκα και συνέχισε:

barkas3_0.jpg

«Δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε. Όλο αυτό έχει ενοχλήσει πολύ την οικογένειά μου. Ειδικά τη μητέρα μου, αλλά και φίλους και γείτονές μας. Καταλαβαίνω την απόγνωσή της, αλλά θα έπρεπε να κατηγορεί κάποιον άλλον και όχι τον πατέρα μου, που δεν ζει πια και δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Πώς θα θυμούνται πλέον τον πατέρα μου μετά από όλη αυτή την ιστορία; Η κόρη μου λέγεται Κωνσταντίνα -πήρε το όνομά της από τον πατέρα μου- και είναι μόλις έξι μηνών. Τα εγγόνια του Ντίνου θα μεγαλώνουν και θα διαβάζουν όλα αυτά τα άσχημα πράγματα που γράφονται γι' αυτόν».

Όσο για το σενάριο που φαίνεται να υιοθετούν οι Βρετανοί ερευνητές και θέλει τον Ντίνο Μπάρκα να καταπλάκωσε κατά λάθος με χώματα τον μικρό Μπεν, ο Βαλάντης Μπάρκας είπε:

barkas1.jpg

(Ο Ντίνος Μπάρκας)

«Όσο ζούσε ο πατέρας μου, βοηθούσε την αστυνομία. Επί 25 χρόνια δεν βρήκαν τίποτα. Η αστυνομία, εθελοντές, ακόμα και ο στρατός έψαξε όλη την περιοχή και δεν βρήκαν τίποτα. Αυτές οι κατηγορίες εναντίον του πατέρα μου είναι έωλες. Όταν οδηγείς έναν εκσκαφέα είσαι ψηλά, η καμπίνα έχει τζάμια γύρω γύρω, έχεις πολύ καλή ορατότητα, σε αντίθεση με ένα φορτηγό. Μπορείς να δεις ακόμα και ένα ποντίκι στο έδαφος από κάτω σου. Ο πατέρας μου κατηγορήθηκε ότι έτρεμε και ότι ήταν αγχωμένος, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Όταν έφυγε από το γραφείο του ανακριτή, ήταν πολύ ήρεμος. Δεν μοιάζει σαν ένας ένοχος άνθρωπος. Ήταν πολύ παλιά όταν συνέβη αυτό. Εγώ ήμουν έξι ετών όταν εξαφανίστηκε ο Μπεν. Έχω γνωρίσει τον Τζον Κάζινς. Μπορεί να έρθει στην Κω και να την ψάξει σπιθαμή προς σπιθαμή. Απάντησα σε όλες τις ερωτήσεις που μου έκανε».

Διαβάστε επίσης:

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην υπόθεση Μπεν: Ίσως το αυτοκινητάκι να μην ανήκει στο παιδί

Ένα κίτρινο αυτοκινητάκι δείχνει το ΘΑΝΑΤΟ του μικρού Μπεν

ΞΕΣΠΑ η μητέρα του μικρού Μπεν! «Ελπίζω να σαπίσει σ��ην κόλαση ο Μπάρκας»