​Για αντικανονικές και αντιθεσμικές εξελίξεις στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών έκανε λόγο στην εκπομπή Live U o συνταγματολόγος Κ. Μποτόπουλος.

«Η τροπολογία που κατέθεσε ο κ. Παππάς έχει ένα βασικό πρόβλημα και αυτό είναι ότι κατατέθηκε τη στιγμή που υπάρχει εκκρεμής δικαστική απόφαση, το πρώτο σκέλος της οποίας μπορεί να μη ληφθεί σήμερα. Είναι μια σειρά αποφάσεων μ��χρι να φτάσουμε στη βασική κρίση που είναι η συνταγματικότητα του νόμου. Μέχρι να γίνει αυτό καμία Βουλή και κανένας άλλος δεν μπορεί να μιλήσει περί της συνταγματικότητας, πόσο μάλλον να παρέμβει με τροπολογία», είπε ο κ. Μποτόπουλος.

mpotopoulos_0.jpg

(Ο Κ. Μποτόπουλος)

Σε ερώτηση δε για το τι θα συμβεί αν ψηφιστεί τελικά η τροπολογία για το μαύρο στα κανάλια εντός πέντε ημερών από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο κ. Μποτόπουλος τόνισε ότι θα δημιουργήσει νέα προβλήματα συνταγματικότητας.

«Η τροπολογία αυτή είναι μια διάταξη νόμου, άρα και αυτή θα μπορεί να προσβλ��θεί. Η τροπολογία αυτή μπαίνει μέσα στην εξέλιξη της υπόθεσης, ενώ εκκρεμεί δικαστική απόφαση. Επιπλέον ως προς την ουσία της δίνει κυρωτική δυνατότητα σε κάποιο άλλο όργανο εκτός του ΕΣΡ. Αυτό είναι απολύτως παράνομο και αντισυνταγματικό», είπε και πρόσθεσε:

«Η κυβέρνηση με αυτό τον πρωτοφανή τρόπο παρεμβαίνει σε δίκη, δίνει κυρώσεις σε όργανο που δεν υπάρχει και δημιουργεί τετελεσμένα για να περάσει το νόμο Παππά».