​Ενώπιον της δικαιοσύνης θα βρεθεί ένας 25χρονος Έλληνας, μετά το λαβράκι που έβγαλε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Ο νεαρός άνδρας, ανέβασε σε ψεύτικο προφίλ στο διαδίκτυο, τις γυμνές φώτο μιας 24χρονης κοπέλας, τις οποίες είχε αποθηκευμένες σε ηλεκτρονικό υπολογιστή που είχε κλαπεί κατά το παρελθόν από οικία της.

Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του μετά από καταγγελία 24χρονης. Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι και την εργασία του 25χρονου εξακριβώθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, δυο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι οι οποίοι εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, για περαιτέρω εξέταση.

Σε βάρος του 25χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της πορνογραφίας ανηλίκων, της παράνομης πρόσβασης σε υπολογιστικά συστήματα, της δυσφήμισης και της συκοφαντικής δυσφήμισης καθώς και παράβασης της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα, η οποία υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Προς τους πολίτες

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

-Τηλεφωνικά: 11188

-Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

-Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

-Μέσω twitter: @CyberAlertGR