​«Ένα παιδί 14 χρονών ,16 και άλλα 3, 15 με 17 έκαναν εμπόριο χασίς στο σχολείο μας και απλά έσκασε καρφωτή η αστυνομία και τους έπιασε» αναφέρει ένας μαθητής.

Έξω από την πόρτα λυκείου στην Ηλιούπολη, ένας 17χρονος Αλβανός είχε δώσει ραντεβού σε 3 ανήλικους μαθητές της περιοχής, για να τους προμηθεύσει κάνναβη, την οποία αργότερα θα πωλούσαν σε άλλους μαθητές.

«Είχε γίνει μια καταγγελία από μητέρα ότι η κόρη της είχε σχέση με άλλον χρήστη και ότι μπορεί να ήταν π��θανός έμπορας και το κατήγγειλε στην αστυνομία» αναφέρει ένας άλλος ανήλικος.

Τη στιγμή της παράδοσης των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί έδρασαν αμέσως. Συνέλαβαν τους 4 ανήλικους καθώς κι έναν ακόμη 17χρονο μαθητή που εντοπίσθηκε λίγο πιο κάτω με μικροποσότητα κάνναβης πάνω του. Μετά από έρευνα στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά ποσότητα κάνναβης βάρους 94 γραμμαρίων και 3 ζυγαριές ακριβείας.

Όπως καταγγέλλουν οι μαθητές του σχολείου δεν είναι λίγες οι φορές που τους έχουν προσεγγίσει εξωσχολικοί με σκοπό να τους πουλήσουν ναρκωτικά.

«Πολλές φορές γίνεται εμπόριο. Έρχονται εξωσχολικοί και δίνουν στα παιδιά το χασίς. Μας ρωτάνε αν είμαστε χρήστες για να μας δώσουν. Ελπίζω οι περισσότεροι να λένε όχι και εγώ προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί ποτέ» υπογραμμίζει ένας άλλος.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι ανήλικοι συλληφθέντες δρούσαν στην περιοχή της Ηλιούπολης και του Υμηττού τουλάχιστον 6 μήνες. Προμηθεύονταν και πωλούσαν ναρκωτικά σε μαθητές, ενώ προσπαθούσαν να μετατρέψουν και εκείνους σε βαποράκια. Στόχος τώρα των αστυνομικών είναι να φτάσουν στους εμπόρους.