​Κάτι πρωτοφανές συμβαίνει σε σχολείο της Θεσσαλονίκης, όπου μαθήτρια της Β΄Λυκείου δέχεται bullying όχι από τους συμμαθητές της, αλλά από την ίδια της την καθηγήτρια.

Η ανήλικη που εδώ και χρόνια έχει διαγνωστεί με Σακχαρώδη Διαβήτη πρέπει να κάνει τακτικά τις ενέσεις ινσουλίνης της, αλλά και να μετρά την γλυκόζη της.

Ωστόσο αυτό… σύμφωνα με την καταγγελία της οικογένειας της, ενοχλεί μια συγκεκριμένη καθηγήτρια, η οποία της κάνει συνεχώς συστάσεις, της απευθύνεται απαξιωτικά και της ζητά να μην το κάνει αυτό μέσα στην τάξη, με την δικαιολογία ότι η όλη διαδικασία «αποσπά την προσοχή των παιδιών και τα ωθεί στα ναρκωτικά».

mathitria.jpg

Το απίστευτο στην όλη υπόθεση, είναι πως οι ίδιοι οι συμμαθητές της κοπέλας δεν έχουν κανένα πρόβλημα, και δεν έχουν εκφράσει ποτέ την παραμικρή ενόχληση.

Οι γονείς της κοπέλας, αφού το κατήγγειλαν στον Λυκειάρχη (ο οποίος φέρεται να υποστήριξε την καθηγήτρια), έκαναν καταγγελία και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη.

Το star.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, Χρήστο Δαραμήλα, ο οποίος και μας εξήγησε τι συμβαίνει:

«Το παιδί αντιμετωπίζει πρόβλημα με μια καθηγήτρια στο σχολείο, η οποία δεν του επιτρέπει να κάνει την μέτρηση ινσουλίνης και την μέτρηση γλυκόζης που πρέπει να κάνει. Οι γονείς απευθύνθηκαν στον Λυκειάρχη για να του εξηγήσουν ότι το παιδί δέχεται πίεση, καθώς η καθηγήτρια χρησιμοποιεί διάφορους χαρακτηρισμούς. Το παιδί έχει καιρό διαβήτη, και οι συμμαθητές μέσα στην αίθουσα επειδή το γνωρίζουν, αντέδρασαν κι εκείνοι απέναντι στην καθηγήτρια που δημιούργησε το πρόβλημα. Ο Λυκειάρχης υποστήριξε την θέση της καθηγήτριας και οι γονείς χωρίς να γνωρίζουν τι άλλο να κάνουν, απευθύνθηκαν στην διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπου και από εκεί δεν υπήρξε κάποια δράση. Στο τέλος το κατήγγειλαν στην Ομοσπονδία ώστε να λύσουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το παιδί».

Όπως μας εξήγησε ο κύριος Δαραμήλας, το επιχείρημα που φέρεται να προβάλλει η καθηγήτρια, είναι πως «μαθητές οι οποίοι είναι επιρρεπείς στα ναρκωτικά, βλέποντας ένα παιδί να κάνει ινσουλίνη είναι σαν να τους παροτρύνεις να μπουν στην διαδικασία χρήσης ναρκωτικών».

(Με ένα παρόμοιο στυλό ινσουλίνης κάνει την ένεση της η μαθήτρια-Δεν είναι ενδοφλέβιο αλλά ενδομυϊκό)

diabitis_b2.jpg

ΜΟΝΙΜΩΣ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΗ Η ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ

«Η στάση της είναι μονίμως απαξιωτική. Της λέει βγες από την αίθουσα, δεν θέλω να βρίσκεσαι εδώ, δεν θέλω να κάνεις τέτοια πράγματα μπροστά στους υπόλοιπο��ς» είναι κάποιες από τις κουβέντες που ακούει η μαθήτρια Λυκείου όταν πρέπει να κάνει αυτό που είναι απαραίτητο για την υγεία της μας εξηγεί ο κύριος Δαραμήλας, επικαλούμενος την καταγγελία των γονέων της μαθήτριας.

Μάλιστα ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και αναρωτιέται:

«Και αν το παιδί εκείνη την ώρα αποφύγει να κάνει εκείνη την ώρα το οτιδήποτε που πρέπει να κάνει; Θα είναι επικίνδυνο για την υγεία της! Το παιδί είναι στη Β΄Λυκείου του χρόνου θα έχει ψυχολογική πίεση λόγω εξετάσεων. Τι θα γίνει σε αυτή την περίπτωση;» προσθέτοντας ότι στην πραγματικότητα «δεν ενοχλούνται τα υπόλοιπα παιδιά. Η καθηγήτρια ενοχλείται. Δεν είναι ότι έχουν γίνει παράπονα από άλλους γονείς ή παιδιά. Το πρόβλημα δημιουργείται από την ίδια καθηγήτρια».

insulin-620x330-640x380.jpg

Οι γονείς της ανήλικης προσπάθησαν να μιλήσουν με την εν λόγω καθηγήτρια η οποία ήταν αμετάπειστη:

«Επιμένει ότι αυτό το πράγμα δεν πρέπει να γίνεται εντός της αίθουσας».

Μάλιστα ο κύριος Δαραμήλας, μας εξήγησε πως η ένεση ισνουλίνης δεν γίνεται με σύριγγα, αλλά με ένα ειδικό στυλό ινσουλίνης που χορηγείται ΕΝΔΟΜΥΪΚΑ και όχι ΕΝΔΟΦΛΕΒΙΑ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη έχει προς το παρόν «απευθυνθεί και στο Υπουργείο Παιδείας στον Υπουργό και στην διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι».

Παράλληλα, το θέμα το έχει αναλάβει και η νομική σύμβουλος της Ομοσπονδίας.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Βεργιώτη

Ε-mail: chvergioti@star.gr