​Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη της Κω από την είδηση ότι ένα 15χρονο αγόρι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από συμμαθητές του έξω από το σχολείο του, ενώ το περιστατικό βιντεοσκοπούσαν άλλοι μαθητές που παρακολουθούσαν και δεν έκαναν τίποτα για να τους χωρίσουν.

Όπως είπε στο star.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Κω, Ν. Μιμερίνης, το περιστατικό συνέβη πριν από μία εβδομάδα έξω από το 2ο Γυμνάσιο Κω. Το θύμα, είχε πάει στο 1ο Γυμνάσιο και είχε ζητήσει από μαθητή του εκεί σχολείου να σταματήσει να παρενοχλεί τον μικρότερο αδελφό του.

Αυτό, εξόργισε τον 14χρονο μαθητή, ο οποίος τον προειδοποίησε ότι θα τον πληρώσει. Σύμφωνα με τον κύριο Μιμερίνη την επόμενη μέρα ο 14χρονος μαθητής μαζί με οχτώ ακόμα άτομα, ανάμεσα στα οποία ενδέχεται να βρίσκονταν και εξωσχολικοί, περίμεναν τον 15χρονο έξω από το σχολείο του.

Όταν χτύπησε το κουδούνι και βγήκε το παιδί από το σχολείο, τότε ο 14χρονος του επιτέθηκε και οι δυο τους άρχισαν να τσακώνονται. Στον καυγά μπλέχτηκαν και οι υπόλοιποι οχτώ που άρχισαν να χτυπούν το παιδί με απίστευτη αγριότητα, ενώ κάποιος τραβούσε σε βίντεο το περιστατικό.

Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, η διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου επέβαλε τριήμερη αποβολή στο φερόμενο ως ηθικό αυτουργό, ενώ αναμένεται συνάντηση του διευθυντή με τον προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε να αποφασιστεί πώς θα χειριστούν την υπόθεση.

Ο 14χρονος που φέρεται να ευθύνεται για τον ξυλοδαρμό του παιδιού, έχει εμφανίσει βίαιη και παραβατική συμπεριφορά και προέρχεται από προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον.

Οι γονείς του θύματος υπέβαλαν μήνυση εναντίον των γονιών του 14χρονου και η υπόθεση αναμένεται να πάει στον εισαγγελέα.

Μάλιστα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Κω αναμένεται να ζητήσει την παρουσία κοινωνικού ��ειτουργού στο σχολείο για να βοηθηθούν όλοι οι μαθητές, και κυρίως εκείνοι που έχουν εμφανίσει παραβατική συμπεριφορά.

Σε ανακοίνωσή του μάλιστα εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τον ξυλοδαρμό του μαθητή και καταδικάζει κάθε μορφή βίας εντός της σχολικής κοινότητας.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρει:

«Το διοικητικό συμβούλιο, του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Κω, πληροφορούμενο το περιστατικό της επίθεσης και προπηλακισμού μαθητή άλλου γυμνασίου, με δράστες φερόμενους μαθητές του 1ου Γυμνασίου, εκφράζει τον αποτροπιασμό του και καταδικάζει κάθε μορφή βίας εντός της σχολικής κοινότητας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και συμπαράσταση μας στους γονείς του μαθητή που δέχτηκε την επίθεση, ελπίζοντας πως οι δράστες θα τιμωρηθούν παραδειγματικά και πως αρμόδια κοινωνική λειτουργός θα επιληφθεί της υπόθεσης.

Κως, 16 Οκτωβρίου 2016».

Της Ευαγγελίας Ντούρου