​Ανένδοτοι παραμένουν πολλοί γονείς στον Προφήτη, δήμου Βόλβης στην απόφασή τους να μην αφήσουν τα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο, εξαιτίας της φοίτησης εκεί παιδιών προσφύγων.

Σήμερα, μία μέρα μετά την εισαγγελική παρέμβαση, μόλις 36 από τους συνολικά 130 μαθητές πέρασαν την πόρτα του δημοτικού σχολείου.

Ο Δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας έκανε έκκληση στους γονείς να συμβάλουν στην κανονικότητα της λειτουργίας του σχολείου στον Προφήτη.

«Υποστηρίζουμε ανεπιφύλακτα το δικαίωμα στη μόρφωση γι’ αυτά τα βασανισμένα παιδιά, που έζησαν τη φρίκη του πολέμου και την προσφυγιά. Οι κάτοικοι του Προφήτη δεν είναι ρατσιστές ούτε ξενόφοβοι, αλλά είναι γνωστοί για τη φιλοξενία τους. Αναγνωρίζουμε ότι πολλοί γονείς αντέδρασαν παρορμητικά, οδηγούμενοι τόσο από την έλλειψη ενημέρωσης, όσο και από την αυταρχική αντιμετώπισή τους υπό τον κλοιό της αστυνομίας», είπε.

Πρόσθεσε ακόμα ότι ο δήμος θα φροντίσει να διαλύσει και τις τελευταίες ανησυχίες των γονέων με σειρά δράσεων ειδικά για θέματα υγιεινής.

Ζήτησε επίσης από τους γονείς να κλείσουν τα αυτιά τους σε ακραίες φωνές και να μην παρασύρονται από κάποιους που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την έλλειψη ενημέρωσης.

Επέρριψε τέλος ευθύνες για τ�� πολεμικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Π. Ανανιάδη, καθώς όπως είπε «αντί να επιδιώξει τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας και των γονέων, ώστε να πεισθούν οι γονείς και να ξεπεράσουν τις φοβίες τους για τη συνύπαρξη όλων των παιδιών, επέλεξε τα αστυνομικά μέτρα και τον εισαγγελέα».