Εκκενώθηκε πριν από λίγο το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο οποίο πραγματοποιούνταν η δεύτερη διάσκεψη για τις τηλεοπτικές άδειες, μετά από τηλεφώνημα αγνώστου για τοποθέτηση βόμβας.

Άγνωστοι τηλεφώνησαν στις 10:09 στην Εφημερίδα τ��ν Συντακτών και έδωσαν περιθώριο 45 λεπτών για να εκκενωθεί το κτίριο. Συνεργεία των ΤΕΕΜ βρίσκονται στο σημείο και ερευνούν την περιοχή.

Ο άγνωστος τόνισε ότι «Δεν είναι αστείο, κινδυνεύουν ζωές».

Η διάσκεψη της Ολομέλειας είχε ξεκινήσει για να κρίνει το πρώτο στάδιο των νομικών ζητημάτων που έχουν τεθεί για το θέμα των τηλεοπτικών αδείων.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την προχθεσινή πεντάωρη διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ, ο εισηγητής της υπόθεσης, Γ. Παπαγεωργίου, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι οι αιτιάσεις των τηλεοπτικών σταθμών πρέπει να απορριφθούν ως απαράδεκτες και να μην προχωρήσουν οι συνάδελφοί του στην ουσία της υπόθεσης.

Η εισήγηση όμως αυτή δεν είναι δεσμευτική για τους συμβούλους Επικρατείας, οι οποίοι πιθανόν στην σημερινή πρωινή διάσκεψη θα κληθούν να ψηφίσουν για το παραδεκτό ή μη των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών.

Τι θα συμβεί αν γίνει δεκτή η εισήγηση και απορριφθούν ως απαράδεκτες οι αιτήσεις; Επί της ουσίας τίποτα, αφού το δικαστήριο θα κρίνει πως οι προσφυγές έπρεπε να γίνουν όχι κατά του νόμου αλλά κατά της προκήρυξης του διαγωνισμού.

Ήδη μάλιστα οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν προσφύγει κατά της προκήρυξης και η υπόθεση θα συζητηθεί στις 13 Ιανουαρίου ενώ εκκρεμούν και άλλες δίκες (ασφαλιστικά μέτρα κλπ) στο ΣτΕ.

Αν θεωρηθεί πως οι αιτήσεις υποβλήθηκαν νόμιμα, τότε πιθανότατα θα ακολουθήσουν κι άλλες διασκέψεις καθώς οι δικαστές θα μπουν στην ουσία της υπόθεσης. Θα κρίνουν δηλαδή αν είναι αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά.