​Ελεύθερα αφέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης όλα τα μέλη του «Ρουβίκωνα» που εισέβαλαν (νωρίς το απόγευμα της ίδιας ημέρας) στα κεντρικά γραφεία της Attica Bank, στην οδό Ομήρου, στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, τα μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας, ανέβηκαν στον 2ο όροφο και κρέμασαν πανό, ενώ σε ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα indymedia, εξήγησαν τους λόγους της εισβολής:

«Ο κύκλος είναι γνωστός και ατέρμονος, μνημόνια που ακολουθούνται από δάνεια, δανεικά που είτε αποπληρώνουν παλαιότερα δάνεια είτε δίνονται στους τραπεζίτες με το πρόσχημα της διάσωσης των τραπεζών. Απ' ότι φαίνεται στη διαδρομή των κεφαλαίων, άνοιξε μια καινούρια κάνουλα, εκείνη της Attica Bank, και την άνοιξε η κυβέρνηση για προφανείς λόγους. Την ίδια χρονική στιγμή που το λαϊκό εισόδημα μπαίνει στη λαιμητόμο, οι εξουσιαστές δεν έχουν κανένα δίλλημα, παρά ανερυθρίαστα και σκανδαλωδώς υποστηρίζουν τη δική τους τράπεζα.Δίλλημα όμως δεν έχουμε ούτε εμείς, είτε συστημικές είτε μη συστημικές, οι τράπεζες ως βασικός πυλώνας του καπιταλισμού υπάρχουν για να στηρίζουν οικονομικά τον καπιταλισμό, τη διαπλοκή και την εκμετάλλευση. Όπως είπε και o Μπρέχτ, "Τι είναι η ληστεία μιας τράπεζας μπροστά στην ίδρυσή της;"»

Να σημειώσουμε ότι μετά την εισβολή, οι αρχές προχώρησαν 18 προσαγωγές μελών της αντιεξουσιαστικής ομάδας.