​Την επανάσταση στο παρκάρισμα στο κέντρο της Αθήνας, φέρνει μια νέα εφαρμογή για έξυπνα κινητά, που επιχειρεί να βάλει «φρένο» στην παράνομη στάθμευση. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι καταργείται η ξυστή κάρτα.

Μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας αρκεί για να μας πείσει ότι ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ οδηγοί παρκάρουν νόμιμα ή έχουν τη γνωστή... «ξυστή» κάρτα στάθμευσης στο αμάξι τους. Τέλος σε αυτήν την παρανομία, αλλά και... ευκολότερο πάρκινγκ στο κέντρο, υπόσχεται η νέα εφαρμογή CitizenPass που εφαρμόζει ο Δήμος Αθηναίων.

Αναρωτιέστε πως λειτουργεί; Κατεβάζετε την εφαρμογή από το κινητό σας εντελώς δωρεάν και περνώντας τον αριθμό της κάρτας σας, πληρώνετε το ποσό που αναλογεί στο χρόνο που θέλετε να σταθμεύσετε: Από μίση ώρα έως και 3 ώρες. Αυτόματα, έρχεται και η απόδειξη στο e-mail σας!

Τα στοιχεία της στάθμευσης, μεταδίδονται με ασύρματη τεχνολογία στους δημοτικούς αστυνομικούς έτσι ώστε να ξέρουν ότι έχεις παρκάρει και έχεις πληρώσει το νόμιμο τέλος.

Μπορεί να υπάρχουν κάρτες αλλά και εφαρμογή στο κινητό (ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που εξακολουθούν να παρκάρουν σε χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης ΧΩΡΙΣ να πληρώνουν. Μ' αποτέλεσμα… να τους κόβουν κλήσεις!

Οι περισσότεροι βλέπουν με καλό μάτι την τεχνολογική αυτή καινοτομία, μιας και τους απαλλάσσει -όπως μας λένε- από το να πηγαίνουν στο περίπτερο!

Μάλιστα μέσω αυτής της εφαρμογής έχουν στην διάθεση τους περίπου 3.500 θέσεις στάθμευσης, που είναι διαγραμμισμένες με λευκό χρώμα.

Ωστόσο, υπάρχουν κι εκείνοι που ΔΕΝ είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και δυσκολεύονται να εναρμονιστούν με τις αλλαγές.

Οι Αθηναίοι πολίτες ευελπιστούν ότι η εφαρμογή αυτή θα τους διευκολύνει την καθημερινότητα και θα βάλει τέλος στο παράνομο παρκινγκ!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.