​Το σπίτι της μητέρας της στη Μεσσηνία αναγκάστηκε να αποποιηθεί η Κωνσταντίνα Δημητροπούλου. Είναι άνεργη 2 χρόνια τώρα και δεν είχε ��πως μας εξηγεί τα χρήματα ούτε καν για να κάνει συμβόλαια.

«Είναι πάνω από χίλια ευρώ η όλη διαδικασία, παράβολα , συμβολαιογράφο και δεν τα είχαμε. Ανήκε στη γιαγιά μου, το κληρονόμησε η μητέρα μου και μετά είχα σκεφτεί και εγώ από πολύ νωρίς τι θα ήθελα να κάνω εκεί αλλά δεν θα μπορούσα να το συντηρήσω χωρίς δουλειά κι έτσι το άφησα», είπε η ίδια στην κάμερα του STAR.

Οι αποδοχές κληρονομιάς τα τελευταία 3 χρόνια γίνονται με το σταγονόμετρο, λέει ο συμβολαιογράφος Θεόδωρος Χαλκίδης καθώς όπως η Κωνσταντίνα, χιλιάδες ακόμη άνθρωποι είναι ήδη χρεωμένοι και δεν επιθυμούν περιουσίες που θα τους προσθέσουν με επιπλέον βάρη.

«Απαξίωση δεν το θέλουν με τίποτα γιατί δεν θα μπορούν ούτε να το συντηρούν και πρέπει να πληρώσουν χρήματα επιπλέον για ένα ακίνητο που δεν αποφέρει τίποτα».

Τα νούμερα είναι αδιάψευστα. Σύμφωνα με τα στοιχεία από το σύνολο των Ειρηνοδικείων της χώρας οι αποποιήσεις κληρονομιών που το 2013 ήταν 29.200 το 2015 εκτοξεύτηκαν στις 45.627.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο μεγαλύτερος αριθμός αποποίησης κληρονομιάς εντοπίζεται στην Καλλιθέα. Όμως το φαινόμενο παρατηρείται ακόμη και σε εύρωστες οικονομικά περιοχές, όπως η Εκάλη, το Ψυχικό και το Χαλάνδρι.