​Το ακέφαλο ΚΕΕΛΠΝΟ συνεχίζει να προκαλεί πονοκέφαλο στους εργαζόμενους που όπως καταγγέλλουν στο Star είναι απλήρωτοι ενώ δεν υπάρχει αρμόδιος να υπογράψει τα χαρτιά ακόμα και για τις βενζίνες των οχημάτων που επισκέπτονται τους καταυλισμούς.

Την ίδια ώρα, άμεση ήταν η αντίδραση του διοικητή του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», μετά τις καταγγελίες της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος πως η διάλυση των αντικαρκινικών φαρμάκων γίνεται με μη ενδεδειγμένο τρόπο, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή των νοσηλευτών.

Στις αποκλειστικές φωτογραφίες και στα πλανά που εξασφάλισε το Star, βλέπετε την ειδικά διαμορφωμένη μονάδα που διαθέτει ο Άγιος Σάββας και δίνει 200 διαλύσεις τη μέρα για το 90% των ασθενών του νοσοκομείου που είναι καρκινοπαθείς.

Οι νοσηλευτές κατήγγειλαν στο Star, πως παρότι υπάρχει ο κατάλληλος χώρος διάλυσης των φαρμάκων, οι εργαζόμενοι που τις κάνουν είναι αναρμόδιοι κι έτσι κινδυνεύει η υγεία τους.

«Οι νοσηλευτές εμπλέκονται παράνομα στις διαλύσεις. Πεθαίνουν αβοήθητοι χωρίς γιατρό εργασίας. Οι νοσηλεύτριες έχουν υποστεί πολλές φορές μεταλλάξεις στο γενετικό υλικό», δήλωσε στην κάμερα ο Γ.Γ Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας, Άρης Δάγλας.

Μετά το ρεπορτάζ του Star, άμεση ήταν η απάντηση του νέου διοικητή Γιώργου Δένδραμη:

«Έχουν προβλεφθεί τα πάντα, υπάρχει ειδικός θάλαμος ως εκ τούτου δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος για τους ανθρώπους που κάνουν τις διαλύσεις».

Κραυγή αγωνίας από τους επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ που έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά καθώς όλες οι δράσεις του οργανισμού έχουν παγώσει:

«Δεν έχουμε ούτε διευθυντή , ούτε πρόεδρο, δεν πάμε στους καταυλισμούς ως οφείλαμε να πάμε, γιατί δεν έχουμε να βάλουμε βενζίνη στα αυτοκίνητα» δήλωσε στην κάμερα η επιδημιολόγος, Ασημίνα Οικονομοπούλου.

Με την εποχική γρίπη προ των πυλών και την ηπατίτιδα Α να βρίσκεται σε έξαρση στους προσφυγικούς καταυλισμούς , οι εργαζόμενοι στο ΚΕΕΛΠΝΟ εκφράζουν τους φόβους τους, πώς αυτός ο τόσο σημαντικός φοράς της υγείας αντί να βρίσκεται σε επαγρύπνηση, βρίσκεται σε διάλυση!

«Εμείς κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου πως είναι πάρα πολλά τα θέματα της δημόσιας υγείας αυτή τη στιγμή» δήλωσε στην κάμερα ο Σταμάτης Πούλης, Πρ. Σωμ. Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Οι πληγές στο ΕΣΥ είναι πολλές και οι καταγγελίες που έρχονται στο Star από διευθυντές κλινικών της Κέρκυρας για παράδειγμα, αναφέρουν πως στο ακτινολογικό τμήμα του Νοσοκομείου δεν λειτουργεί το μηχάνημα triplex, o μαστογράφος και το μηχάνημα οστικής πυκνότητας, ενώ ο μαγνητικός τομογράφος λειτουργεί μόνο 2 φορές την εβδομάδα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.