​Η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη βρέθηκε στο στόχαστρο των Πυρήνων της Φωτιάς για μια σειρά από υποθέσεις που έχει χειριστεί, όπως αναφέρεται στην προκήρυξη της οργάνωσης. Πρόσφατα η εισαγγελέας βρέθηκε στο επίκεντρο πολιτικής αντιπαράθεσης για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Βγενόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι αφαίρεσε τη δικογραφία από την εισαγγελία διαφθοράς και στη συνέχεια έβαλε την υπόθεση στο αρχείο.

Οι ενέργειες αυτές οδήγησαν στην πειθαρχική τιμωρία της, ενώ το θέμα έφτασε και στη Βουλή. Επίσης, ως εισαγγελέας είχε απορρίψει αιτήσεις αποφυλάκισης συγγενικών προσώπων μελών της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

2013: ΦΑΚΕΛΟΣ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο φάκελος - βόμβα είχε ως αποστολέα τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. Ο ανακριτής αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας Δημήτρης Μόκας, τον Αύγουστο του 2013 βρήκε τον εκρηκτικό φάκελο στο γραμματοκιβώτιο του. Τον άνοιξε μια γειτόνισσα του, αλλά ο έμπειρος δικαστής μόλις τον είδε της είπε να τον πετάξει μακριά. Ανεφλέγη χωρίς να εκραγεί. Η Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς ανέλαβε την ευθύνη με προκήρυξη.

2014: ΒΙΒΛΙΟ-ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΙΤΕΑΣ

Έναν χρόνο αργότερα η Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς έστειλε βιβλίο με εκρηκτικά στο αστυνομικό τμήμα Ιτέας. Ως αποστολέας φαινόταν η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Αποστολή της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το δέμα θεωρήθηκε ύποπτο και ο εκρηκτικός μηχανισμός εξουδετερώθηκε.

2014: ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Εκρηκτική ύλη 6-7 κιλών είχε η ελαττωματική βόμβα που τοποθετήθηκε το Μάρτιο του 2014 στην εφορία Κορυδαλλού. Η Έκρηξη θα προκαλούσε σημαντικές υλικές ζημιές αλλά προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα και ο μηχανισμός εξουδετερώθηκε.

2016: ΟΙ "ΟΡΦΑΝΕΣ" ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Το καλοκαίρι του 2016 ήταν θερμό. Έγιναν δυο απόπειρες εναντίον δικαστικών λειτουργών αλλά κανένας δεν ανέλαβε την ευθύνη.

ΕΞΙ ΜΑΣΟΥΡΙΑ ΔΥΝΑΜΙΤΗ ΣΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΦΕΤΩΝ

Στις 2 Ιουνίου η πρόεδρος εφετών Ισιδώρα Πόγκα έλαβε δέμα με έξι μασούρια δυναμίτη. Η έμπειρη δικαστική λειτουργός κατάλαβε ότι το δέμα ήταν ύποπτο και δεν το άνοιξε. Έχει χειριστεί μια σειρά από σοβαρές υποθέσεις ανάμεσα στις οποίες η Χρυσή Αυγή και η Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς. Κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη.

"ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ" ΒΙΒΛΙΟ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΗ

Στις 28 Ιουλίου έλαβε βιβλίο - βόμβα δικαστής που μετείχε στη δίκη για την υπόθεση των 2 τόνων ηρωίνης στο πλοίο Noor One. Ο εκρηκτικός μηχανισμός περιείχε και ξυραφάκια. Ο δικαστής δεν άνοιξε το ύποπτο δέμα και έγινε ελεγχόμενη έκρηξη από την αντιτρομοκρατική.