​Ένα μήνα μετά την επιστολή-ξέσπασμα που έστειλε στον Νίκο Φίλη η Εύη Μαλλιωτάκη, λέγοντας του πως δεν θα πετάξει το αυτιστικό της παιδί στον Καιάδα, αλλά και την συγκλονιστική της εξομολόγηση στο star.gr, όπου μας μίλησε για τον Γολγοθά που ανεβαίνει, βρέθηκε επιτέλους λύση για τον 6χρονο Μάριο, ο οποίος δεν μπορούσε να πάει στο σχολείο, επειδή δεν υπήρχε δασκάλα παράλληλης στήριξης (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ).

Μιλώντας στο star.gr, η Εύη Μαλλιωτάκη που ζει με την οικογένεια και τα τρία της παιδιά στην Ιεράπετρα, δεν έκρυψε την χαρά αλλά και την ικανοποίηση της που επιτέλους το σύστημα… «κινητοποιήθηκε».

Resizer (1).jpg

Πώς συνέβη αυτό; Ένας βουλευτής από άλλο νομό της Κρήτης, ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ενημερώθηκε για το θέμα, ανακάλυψε τα μεγάλα κενά που υπήρχαν τόσο στο νομό Ηρακλείου όσο και στην Ιεράπετρα, και έφερε το θέμα στη Βουλή, κάνοντας ερώτηση στον Υπουργό Παιδείας:

Socialising-with-an-autistic-child.jpg
«Οι προσλήψεις που θα γίνονταν για την ειδική αγωγή ήταν μόνο για τα τμήματα ένταξης και για τα ειδικά σχολεία. Δεν ήταν για την παράλληλη στήριξη. Επειδή το θέμα συζητήθηκε στη Βουλή και εδώ στην Κρήτη πήρε πολύ μεγάλες διαστάσεις, με κάποιον τρόπο, κάποιους από αυτούς που είχαν προκηρύξει θέσεις, τους έφεραν στην παράλληλη στήριξη. Από τους 46 που χρειαζόμαστε συνολικά στο Λασίθι, μας έφεραν δυο. Ένας για εμάς και έναν για ένα άλλο παιδί» μας είπε η Εύη Μαλλιωτάκη, η οποία ευχαρίστησε προσωπικά τον βουλευτή:

«Του έστειλα προσωπικό “ευχαριστώ” λέγοντας πως δεν σας ξέρω, δεν σας ψηφίζω, δεν θα μετακομίσω στο Ηράκλειο, δεν μπορώ να σας το εξαργυρώσω σε ψήφο, αλλά σας ευχαριστώ!»

d4179310aee1473372738cf424d0312d_XL.jpg

Μάλιστα δεν έκρυψε και το παράπονο της για τις Αρχές στο Νομό της, που επέδειξαν πλήρη αδιαφορία για το θέμα, παρόλο που τους είχε ενημερώσει επιτακτικά:

«Έχω παράπονο από τις Αρχές. Απευθύνθηκα στον Δήμο αλλά και στην διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και δεν με βοήθησε κανείς! Δεν θα σχολιάσω για τους βουλευτές του Νομού μου, που τους ενόχλησα και είπα τι συμβαίνει. Δεν κουνήθηκε άνθρωπος. Ασχολήθηκε ο Βασίλης Κεγκέρογλου, που είναι βουλευτής άλλου Νομού ο οποίος το διάβασε στην εφημερίδα, το έψαξε και είδε ότι υπάρχουν τα κενά».

«Ο ΜΑΡΙΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ»:

«Έχουμε σωθεί με αυτή την κοπέλα που έχει έρθει.Ο Μάριος πηγαίνει δέκα μέρες και έχει αλλάξει η ζωή μας. Είναι μες την τρελή χαρά, σηκώνεται το πρωί, θέλει να πάει σχολείο και έχει αποκτήσει τον πρώτο του φίλο. Έχουν αρχίσει και τον αποδέχονται στο σχολείο. Για εμάς αυτό είναι μεγάλη ανακούφιση δεν μπορείτε να φανταστείτε» δήλωσε στο star.gr η Εύη Μαλλιωτάκη.

Μάλιστα όπως μας είπε, «από την αναμπουμπούλα που έχει γίνει, από το Δημοτικό όπου πηγαίνουν τα μεγαλύτερα αδέρφια του Μάριου, η διευθύντρια αλλά και οι δάσκαλοι ψάχνουν να βρουν από φέτος λύση για τον Μάριο που θα πάει στην Α’ Δημοτικού».

aftismm.jpg

Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΟΜΩΣ ΕΔΩ:

Μπορεί για φέτος η λύση να βρέθηκε για τον 6χρονο Μάριο, καθώς θα τελειώσει την χρονιά έχοντας μέσα στην τάξη εκτός από την νηπιαγωγό, και μια δεύτερη νηπιαγωγό που έχει σπουδάσει ειδική αγωγή και θα είναι από πάνω του, ωστόσο «του χρόνου θα έχουμε την ίδια φασαρία, γιατί μόλις ο Μάριος πάει στο δημοτικό, θα είναι ακόμα πιο μεγάλο το πρόβλημα. Εκεί πώς θα αντέξει ένα αυτιστικό παιδί με άλλα 300;»

Η Εύη Μαλλιωτάκη δηλώνει αποφασισμένη για όλα, τονίζοντας πως θα κάνει και πάλι ο,τι περνά από το χέρι της, ώστε το παιδί της να έχει το αυτονόητο και αναφαίρετο δικαίωμα στην εκπαίδευση:

«Μέχρι να τελειώσει το δημοτικό πρέπει να έχει παράλληλη στήριξη ειδικής αγωγής, και αντίστοιχα μετά θα περάσουμε ξανά επιτροπή και θα δούμε τι θα γίνει στο Γυμνάσιο».

autism_2013_1_16_20_42_6_b2.jpg
Παράλληλα, ανέδειξε για ακόμα μια φορά τον απόλυτο παραλογισμό που επικρατεί στην εκπαίδευση:

«Το ΚΕΔΔΥ, η επιτροπή που περνάμε, σου δίνει ένα ειδικό χαρτί και σου λέει ότι αν θες να πας σε ειδικό σχολείο πρέπει να έχεις παράλληλη στήριξη ή να μπεις σε τμήμα ένταξης. Εμάς που μας έδωσαν το χαρτί ότι ο Μάριος πρέπει να έχει παράλληλη στήριξη, δεν μπορώ να τον γράψω σε ειδικό σχολείο. Απαγορεύεται. Όταν βέβαια δεν του την φέρνει το κράτος, λένε δεν μας ενδιαφέρει. Αυτό πρέπει να έχεις. Είναι δικό σου θέμα πότε θα το πάρεις. Ο απόλυτος παραλογισμός!Τους είπα να πάμε σε ειδικό σχολείο, αλλά δεν γίνεται γιατί πρέπει να αλλάξει η απόφαση του ΚΕΔΔΥ. Πώς θα αλλάξει; Πρέπει να περιμένεις τρία χρόνια!»

Τέλος, η Εύη Μαλλιωτάκη ευχαρίστησε και τους δημοσιογράφους που ασχολήθηκαν με το θέμα, αναδεικνύοντας το.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Βεργιώτη

E-mail: chvergioti@star.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο star.gr η μάνα που έστειλε επιστολή στον Φίλη για το παιδί της με αυτισμό-Ανεβαίνει Γολγοθά

Συγκλονίζει η viral επιστολή μάνας παιδιού με αυτισμό στον Φίλη:Δεν θα το πετάξετε στον Καιάδα