Δεύτερος γύρος αύριο στο Συμβούλιο Επικρατείας για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. Η χθεσινή διάσκεψη κατέληξε με την πρόταση του εισηγητή να απορριφθούν οι αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών για τυπικούς λόγους, χωρίς να μπει στην ουσία, κάτι που θα κάνει αργότερα.

Η εισήγηση όμως αυτή δεν είναι δεσμευτική για τους συμβούλους Επικρατείας, οι οποίοι πιθανόν στην αυριανή πρωινή διάσκεψη θα κληθούν να ψηφίσουν για το παραδεκτό ή μη των προσφυγών των τηλεοπτικώ�� σταθμών.

Τι θα συμβεί αν γίνει δεκτή η εισήγηση και απορριφθούν ως απαράδεκτες οι αιτήσεις; Επί της ουσίας τίποτα, αφού το δικαστήριο θα κρίνει πως οι προσφυγές έπρεπε να γίνουν όχι κατά του νόμου αλλά κατά της προκήρυξης του διαγωνισμού.

Ήδη μάλιστα οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν προσφύγει κατά της προκήρυξης και η υπόθεση θα συζητηθεί στις 13 Ιανουαρίου ενώ εκκρεμούν και άλλες δίκες (ασφαλιστικά μέτρα κλπ) στο ΣτΕ.

Αν θεωρηθεί πως οι αιτήσεις υποβλήθηκαν νόμιμα, τότε πιθανότατα θα ακολουθήσουν κι άλλες διασκέψεις καθώς οι δικαστές θα μπουν στην ουσία της υπόθεσης.

Θα κρίνουν δηλαδή αν είναι αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά. Κατά τη συνεδρίαση σύμβουλοι Επικρατείας ανέπτυξαν τις απόψεις τους επί τ��ν δυο επίμαχων νομικών ζητημάτων, και φέρεται να ανέβηκαν και πάλι οι τόνοι, δείγμα της όξυνσης που έχει προκαλέσει στο Ανώτατο Δικαστήριο, η όλη υπόθεση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε κλίμα έντασης ολοκληρώθηκε η πρώτη και μαραθώνια διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Ούτε μύγα δεν μπαίνει στο ΣτΕ-Συνεδριάζουν κεκλεισμένων των θυρών για τα κανάλια