Λίγες ώρες μετά την μεγάλη έκρηξη στην οδό Ιπποκράτους στα Εξάρχεια, η τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη με μία ανάρτηση στο Indymedia, ενώ ξεκαθάρισε ότι στόχος ήταν η εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη.​

Στο κείμενό τους μιλούν για «συμβολική ενέργεια» απειλώντας ότι «στο μέλλον η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς δεν θα περιοριστεί εκεί...». Απειλούν, μάλιστα, γενικά τους δικαστές ότι «θα κληθούν να πληρώσουν με ακριβό τίμημα».

131016110420_0021.jpg
«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την επίθεση στην κατοικία της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, στην οδό Ιπποκράτους, στο κέντρο της Αθήνας δίπλα από το Α.Τ. Εξαρχείων.

Γνωρίζαμε ότι η Τσατάνη έχει αστυνομική συνοδεία και αποτελεί φυλασόμενο στόχο, όμως αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στο να πραγματοποιηθεί η επίθεσή μας. Επιλέξαμε μια συμβολική ενέργεια με στόχο μόνο υλικές ζημιές, αλλά στο μέλλον η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς δεν θα περιοριστεί εκεί.

Η επιλογή της συγκεκριμένης δικαστικού έγινε για δύο βασικούς λόγους.

Ο πρώτος λόγος είναι ότι η Γ. Τσατάνη αποτελεί μέλος του παραδικαστικού κυκλώματος, που αναλαμβάνει να “εξαφανίζει” δικογραφίες που θίγουν τα συμφέροντα της επιχειρηματικής και πολιτικής μαφίας (με το αζημίωτο βέβαια). Είναι η δικαστική εμπροσθοφυλακή των αφεντικών της» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

131016074038_8058.jpg
«Αφιερώνουν» δε το χτύπημα «στα φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης Γεράσιμο Τσάκαλο, Χρήστο Τσάκαλο, Γιώργο Πολύδωρο και Όλγα Οικονομίδου» επικαλούμενοι ως λόγο της στοχοποίησης της κυρίας Τσατάνη «τη συμμετοχή της στη δικαστική ομηρία συγγενών των συντρόφων μας».

«Ο δεύτερος λόγος που επιλέξαμε να χτυπήσουμε την εισαγγελέα Τσατάνη ήταν η συμμετοχή της στη δικαστική ομηρία συγγενών των συντρόφων μας.

Η Τσατάνη ήταν αυτή που έκρινε ως απαράδεκτη μία από τις αιτήσεις αποφυλάκισης της Εύης Στατήρη, συζύγου του μέλους της Σ.Π.Φ Γεράσιμου Τσάκαλου. Συνέβαλε έτσι και αυτή με τη σειρά της στην αντι-αντάρτικη δικαστική εκστρατεία και σε έναν απ' τους πιο ανήθικους εκβιασμούς εναντίον αναρχικών επαναστατών.

131016074040_0071.png
(Η κυρία Γ. Τσατάνη)

Η εκδικητική μανία των δικαστών απέναντι στις οικογένειες των συντρόφων μας είναι μία επιλογή που θα κληθούν να πληρώσουν με ακριβό τίμημα όλοι οι δικαστικοί που συμμετέχουν σε αυτόν τον εκβιασμό και οι οικείοι τους.

Έχουμε μνήμη και πάνω από όλα υπομονή, επιμονή και συνέπεια.» τονίζουν.

Να σημειωθε�� ότι η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, που ανέλαβε την ευθύνη, έχει καιρό να κάνει κάποιο εντυπωσιακό χτύπημα εικάζεται ότι με αυτόν τον τρόπο θέλει να δείξει ότι είναι ακόμα ενεργή στον χώρο του αντάρτικου πόλεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΕΝΟ ΤΟΠΙΟ η Ιπποκράτους μετά την έκρηξη βόμβας στην πολυκατοικία της Τσατάνη

Ισχυρή ΕΚΡΗΞΗ στο κέντρο της Αθήνας