​Την πεποίθησή του ο στόχος της χθεσινή βομβιστικής επίθεσης ήταν η Εισαγγελέας Εφετών, Γ. Τσατάνη εξέφρασε ο δικηγόρος της, Θεμιστοκλής Σοφός, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Εγώ θεωρώ ότι ήταν στοχευμένη η εισαγγελέας, η κυρία Γεωργία Τσατάνη, γιατί αν θα δείτε το σημείο της έκρηξης, αυτό στόχευε ακριβώς στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει η ίδια, στον πρώτο όροφο, στην πρόσοψη επί της οδού Ιπποκράτους. Δεν θέλει ούτε καν έμπειρο μάτι για να καταλάβει κανείς ότι στόχος ήταν η Γεωργία Τσατάνη», είπε.

Λίγο αργότερα μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αlpha ο κ. Σοφός τόνισε:

«Φαίνεται από την έκρηξη ότι είχε επικεντρωθεί μπροστά από την είσοδο της πολυκατοικίας και η κυρία Τσατάνη μένει στον πρώτο όροφο, σε ένα δυαράκι. Πήγα αμέσως μόλις με ενημέρωσε η κυρία εισαγγελέας για το συμβάν και είδα ότι έχει εκραγεί ένας βαρύτατος εκρηκτικός μηχανισμός με τεράστιες ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας. Κάτω από τα πόδια της κυριολεκτικά, εξερράγη ο μηχανισμός».

2445613.jpg

(Ο Θ. Σοφός)

Σε ερώτηση αν η κυρία Τσατάνη είχε δεχθεί απειλές, ο δικηγόρος της απάντησε:

«Η κυρία εισαγγελέας είχε γνωστοποιήσει στην υπηρεσία τις σοβαρές ενδείξεις που είχε για την επίθεση σε βάρος της και είχε γνωστοποιήσει στην υπηρεσία τους λόγους για τους οποίους έπρεπε να διαχειριστεί η φύλαξη, που επί έξι έτη είχε στο πλευρό της από δύο αστυνομικούς και ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας. Η ίδια είπε ότι η φωνή της νομιμότητας δεν τρομοκρατείται».

Σημείωσε ακόμα πως η Γ. Τσατάνη τόλμησε να έχει ανεξάρτητη σκέψη και παρουσία στην κρίση της για την απόδοση δικαιοσύνης και επανέλαβε ότι εδώ και 20 μέρες η εισαγγελέας δεν ε��χε φύλαξη.

«Η κυρία εισαγγελέας δεν συνοδευόταν το τελευταίο 20ημερο και είναι χωρίς φύλαξη ενώ επί έξι χρόνια είχε δυ�� αστυνομικούς και ένα περιπολικό, δικαιολογείται να συνοδεύεται με ασφάλεια λόγω των βαρύτατων υποθέσεων τις οποίες χειρίζεται. Έχει αφαιρεθεί η φύλαξη από πολύ κόσμο, όχι μόνο από την ίδια. Η κυρία Τσατάνη έκανε ένσταση στην απόφαση αυτή και είχε γνωστοποιήσει στην ένστασή της ότι τους καθιστά υπευθύνους για ό,τι συμβεί», είπε ο Θ. Σοφός.

Δείτε επίσης:

ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΕΝΟ ΤΟΠΙΟ η Ιπποκράτους μετά την έκρηξη βόμβας στην πολυκατοικία της Τσατάνη

ΦΩΤΟ:Βόμβα στην πολυκατοικία της εισαγγελέως Γ. Τσατάνη–Αδιευκρίνιστο ακόμα ποιος ήταν ο στόχος

Ισχυρή ΕΚΡΗΞΗ στο κέντρο της Αθήνας