​Κεκλεισμένων των θυρών συνεδριάζει την Τετάρτη το Συμβούλιο της Επικρατείας για την υπόθεση χορήγησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας, μετά τον σάλο που προκλήθηκε με την απόφαση του προέδρου του, Νίκου Σακελλαρίου να ματαιώσει την συνεδρίαση στις 30 Σεπτεμβρίου, εξαιτίας του "φορτισμένου εξωτερικού κλίματος", όπως είχε πει ο τελευταίος.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Στάθης είπε πως «οι δικαστές συνεδριάζουν από τις πέντε το απόγευμα κεκλεισμένων των θυρών, ενώ κλειστό είναι και το ίδιο το δικαστήριο και για πρώτη φορά δεν επιτράπηκε η είσοδος στους διαδρόμους του δικαστηρίου στους δημοσιογράφους. Το αντίθετο είχε συμβεί στην υπόθεση της ΕΡΤ, όπου τότε επιτρεπόταν η είσοδος».

Τι γίνεται από το απόγευμα στην αίθουσα της Ολομέλειας του ΣτΕ;

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Στάθη, «μοιράστηκαν στην αίθουσα οι προεισηγήσεις των τριών παρέδρων, οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα ψήφου και οι οποίοι αναλύουν όλα τα νομικά ζητήματα και καταλήγουν και σε ένα συμπέρασμα σχετικά με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και τον νόμο Παππά. Αυτές τις προεισηγήσεις τις παίρνει ο βασικός εισηγητής ο κύριος Γιώργος Παπαγεωργίου, ο οποίος χωρίς να δεσμεύεται από αυτές, εισηγείται λέγοντας την άποψη του για όλα τα νομικά θέματα και για την υπόθεση της συνταγματικότητας ή όχι του συγκεκριμένου νόμου. Το βασικό ζήτημα, το οποίο συζητείται το βράδυ της Τετάρτης εντός της Ολομέλειας είναι το ... νομικό ζήτημα και εάν δηλαδή είναι παραδεκτές και βάσιμες κατά τον νόμο οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών. Εάν οι δικαστές,οι οποίοι θα κληθούν να ψηφίσουν, θεωρήσουν ότι δεν είναι βάσιμες κατά τον νόμο οι συγκεκριμένες προσφυγές και μπορούν να συζητηθούν στο απώτερο μέλλον με άλλο αντικείμενο, τότε η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σύντομα, ίσως σήμερα, ίσως και την Παρασκευή. Στην περίπτωση όμως, που μπορούν στην ουσία της υπόθεσης για την συνταγματικότητα ή όχι του νόμου Παππά, τότε όπως εκτιμούν δικαστές πηγές, θα πάμε σε... περισσότερες συνεδριάσεις και εκεί θα κληθούν να αποφανθούν επί της ουσίας οι δικαστές, αν δηλαδή ο νόμος Παππά είναι συνταγματικός ή όχι».

ΒΙΝΤΕΟ STAR