​Σε ποινή κάθειρξης 60 ετών καταδικάστηκε 52χρονος δάσκαλος που κρίθηκε ένοχος για αποπλάνηση ανήλικων μαθητριών του σε σχολείο της ανατολικής Θεσσαλονίκης, όπου δίδασκε και μεταφέρθηκε στις φυλακέ��.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Νοέμβριο του 2015, όταν μετά από καταγγελίες συνελήφθη ο 52χρονος. Το κατηγορητήριο περιελάμβανε συνολικά δέκα περιπτώσεις κοριτσιών, μαθήτριες κατά περίπτωση της Γ΄ και Δ' τάξης του Δημοτικού. Οι πράξεις, σύμφωνα με τις καταγγελίες, έγιναν την ώρα του μαθήματος, κατά το διάστημα από το 2011 έως το 2015.

Μία μαθήτρια βρήκε τη δύναμη και κατήγγειλε η δράση του 52χρονου, ενώ το ίδιο έπραξαν στη συνέχεια και άλλα ανήλικα θύματα, μιλώντας στην διευθύντρια του σχολείου και στους γονείς τους.

Ο δάσκαλος από την πλευρά του αρνήθηκε το κατηγορητήριο, κάνοντας λόγο για σκευωρία που στήθηκε σε βάρος του, ενώ χαρακτήρισε ως «προϊόν παιδικής φαντασίας» το περιεχόμενο των καταγγελιών.

Όσο και αν προσπάθησε ο δάσκαλος, δεν έπεισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, που τον έκρινε τελικά ένοχο -χωρίς ελαφρυντικά- για αποπλάνηση παιδιών που δεν έχουν συμπληρώσει τα 12 έτη της ηλικίας τους κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, ο δάσκαλος επέστρεψε στις φυλακές.