Σε μεγάλο αναβρασμό βρίσκεται ο χώρος της δικαιοσύνης, καθώς μετά την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για τα όρια συνταξιοδότησης, ακολούθησε και νέα ανακοίνωση των δικαστικών ενώσεων στην οποία τόνιζαν μεταξύ άλλων πως «κάθε τροποποίηση του ανώτατου συνταγματικού ορίου ηλικίας των δικαστικών λειτουργών με τυπικό νόμο συνιστά ανεπίτρεπτη παραβίαση συνταγματικών προβλέψεων».

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟΝ «ΠΟΛΕΜΟ» ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΏΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ:

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Υπουργός «κάλεσε» την δικαιοσύνη να εκτελεί το σημαντικό της έργο, «χωρίς τρομολαγνικές διατυπώσεις».

Διαβάστε την αναλυτικά:

«Σχετικά με το θέμα της ηλικίας αποχώρησης των δικαστών, το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διευκρινίζει τα εξής:

Πολιτικοί εξέφρασαν «το θεσμικό τους τρόμο» ύστερα από δήλωση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σπεύδει να αναφερθεί σε «τρόμο» εξαιτίας της «ευκολίας και προχειρότητας με την οποία επιχειρείται η υπέρβαση του Συντάγματος» στο θέμα της ηλικίας αποχώρησης των δικαστών. Το τελευταίο μάλιστα πριν καν η κυβέρνηση σκεφθεί, μελετήσει ή διατυπώσει μια πρόθεση σχετική με την ουσία ή τους τρόπους του θέματος.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθησυχάζει. Καμία δίκη προθέσεων και καμία αστυνομία σκέψης δεν εγγίζει την πραγματικότητα. Καμία μεταβολή, κανείς νεωτερισμός δε θα προχωρήσει εκτός του θεσμικού πλαισίου και της νομιμότητας.Παρακαλούμε όσους μετέχουν στη νομική παιδεία και στην κοινωνική συζήτηση, να αφήσουν χωρίς τρομολαγνικές διατυπώσεις τη δικαιοσύνη να εκτελεί το σημαντικό της έργο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στα "κάγκελα" οι δικαστές! Νέα ανακοίνωση για την αύξηση ορίων συνταξιοδότησης

Δικαστές για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης: «Προκαλεί τρόμο και μόνο η σκέψη»