​Για σήμερα το απόγευμα και το πρωί της Παρασκευής έχουν προγραμματιστεί οι διασκέψεις της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για την υπόθεση χορήγησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας.

Στις δυο διασκέψεις θα συμμετέχουν 30 μέλη. Εκτός του πρόεδρου Νικολάου Σακελλαρίου, θα συμμετέχουν 3 αντιπρόεδροι, σύμβουλοι Επικρατείας και 3 πάρεδροι του ΣτΕ (οι τελευταίοι δεν έχουν δικαίωμα ψήφου). Εισηγητής είναι ο σύμβουλος Επικρατείας Γιώργος Παπαγεωργίου.

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΕ

Τι συνέβη όμως και ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Νίκος Σακελλαρίου όρισε όχι μια αλλά δυο διασκέψεις, εντός της εβδομάδας;

Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, ο δημοσιο��ράφος Παναγιώτης Στάθης, «προφανώς ο κύριος Σακελλαρίου θεωρεί ότι το κλίμα έχει αλλάξει, αν και η ατμόσφαιρα της Βουλής χθες Δευτέρα ήταν φορτισμένη».

«Ο πρόεδρος του ΣτΕ ορίζει δε, δυο συνεδριάσεις, αλλεπάλληλες. Αυτό σημαίνει πως θα έχουμε απόφαση το βράδυ της Παρασκευής; Ουδείς το ξέρει, αλλά ως τάξη μεγέθους, σε πολύκροτες υποθέσεις, όπως π.χ στα μνημόνια, χρειάστηκαν 6 διασκέψεις των δικαστών. Η Ολομέλεια απαρτίζεται από 27 δικαστές, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος, τρεις αντιπρόεδροι, και ο εισηγητής που έχει οριστεί από τον πρόεδρο. Η συνεδρίαση ξεκινά με την εισήγηση του εισηγητή, η οποία διανέμεται στους δικαστές», εξήγησε στην συνέχεια ο Παναγιώτης Στάθης.

Τι θα κριθεί στις συνεδριάσεις;

Όπως τόνισε ο Παναγιώτης Στάθης, θα κριθεί «το παραδεκτό των προσφυγών. Αν δηλαδή στο τυπικό της υπόθεσης έχουν ακολουθεί τα σωστά νομικά βήματα. Αν αυτό ξεπεραστεί, γίνουν δεκτές στο τυπικό μέρος, τότε οι δικαστές θα περάσουν στην ουσία της υπόθεσης και προφανώς θα χρειαστούν και περισσότερες διασκέψεις».

«Αν υπάρξουν κατά τους δικαστές νομικά κωλύματα, τότε μπορεί να δούμε μια πολύ σύντομη συνεδρίαση και να παραπεμφθεί η όλη κρίση για το θέμα στις αρχές Ιανουαρίου, οπότε και έχουν υποβληθεί αιτήσεις ακύρωσης της προκήρυξης του διαγωνισμού από τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Κοντός ψαλμός», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρίσιμες συνεδριάσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το μέλλον καναλιών και εργαζομένων

Ώρα μηδέν για τις τηλεοπτικές άδειες: Τετάρτη και Παρασκευή οι διασκέψεις του ΣτΕ