​Αναστατώνει, αλλά και διχάζει την Τρίπολη, η φημολογία για ύπαρξη χαμένου θησαυρού από την εποχή της Τουρκοκρατίας. Ο δήμος αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εγκρίνει τις σχετικές ανασκαφές, σε κεντρικό πάρκο της πόλης, ω��τόσο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου δεν δίνει άδεια, μέχρι να αποφανθούν οι αρμόδιες αρχές για τη βασιμότητα των φημών, καθώς ο άνθρωπος που υπέβαλε το αίτημα δεν προσκόμισε κάποιο στοιχείο.

Αναλυτικότερα...

Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού ξεκίνησε, όταν εντελώς ξαφνικά εμφανίστηκε στον δήμο, ο 65χρονος Βασίλης Παπαλαμπρακόπουλος, από τα Βραχνέ��κα Αχαΐας, ο οποίος ζήτησε να ξεκινήσει ανασκαφές σε ένα συγκεκριμένο σημείο της πλατείας Άρεως. Και συγκεκριμένα, κάπου ανάμεσα στο ναό του Προφήτη Ηλία και το Γκραν Σαλέ. Εκεί όπου υπήρχε το Σεράϊ του Χουρσίτ Πασά.

Hoursit.jpg
Χουρσίτ Μεχμέτ Πασάς

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εγκρίνει τις ανασκαφές για το χαμένο θησαυρό. Μάλιστα, όρισε δυο εκπροσώπους του δήμου, να παρακολουθούν τις εργασίες. Το ίδιο και η Κτηματική Εταιρεία, η Τράπεζα της Ελλάδος και η αστυνομία.

Η δημοτική αντιπολίτευση δεν συμφώνησε, επειδή ο 65χρονος δεν παρουσίασε κάποιο στοιχείο που να πιστοποιεί την ύπαρξη θησαυρού. Μάλιστα, διακωμώδησαν το δήμαρχο.

DSC00611.jpg
Πλατεία Άρεως

"Φρένο"στο κυνήγι του χαμένου θησαυρού έβαλε η Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση Πελοποννήσου, η οποία για να ανάψει το "πράσινο" φως για ανασκαφές, απαίτησε να της δοθούν θετικές εκθέσεις από την Κτηματική και την Αρχαιολογική Εταιρεία.

Πάντως σε περίπτωση που βρεθεί θησαυρός σε τουρκικές λίρες, θα τον μοιραστούν ο ευρέτης ιδιώτης και το ελληνικό Δημόσιο. Αλλιώς μερίδιο θα λάβει και ο δήμος Τρίπολης που φαίνεται να κάνει όνειρα ότι έτσι θα μπορέσει να γεμίσει τα άδεια ταμεία του…

ΒΙΝΤΕΟ STAR