Ανθρωποκ��νηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των αγνώστων που ανατίναξαν τα ξημερώματα το αυτοκίνητο Αρχιφύλακα των Φυλακών Κορυδαλλού, έξω από σπίτι του στο Αιγάλεω.

Όπως βλέπετε και στο φωτορεπορτάζ, το αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στην πυλωτή πολυκατοικίας που μένει ο σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Κορυδαλλού έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

174736.jpg

Σύμφωνα με την αστυνομία ο εκρηκτικός μηχανισμός από μασούρι δυναμίτιδας με βραδύκαυστο φυτίλι, είχε τοποθετηθεί μπροστά και αριστερά.

174731.jpg
Από το ωστικό κύμα της έκρηξης έσπασαν σε πολλά τζάμια σε γειτονικά διαμερίσματα, ενώ ζημιές υπέστησαν και αυτοκίνητα.

174735.jpg

ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΘΥΜΑ ΕΠΙΘΕΣΗ Ο ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑΣ

Ο αρχιφύλακας των φυλακών είχε πέσει πριν από χρόνια θύμα ξυλοδαρμού από αγνώστους εκτός φυλακής. Φεύγοντας από το σπίτι του και ενώ πήγαινε για να αναλάβει υπηρεσία, δέχθηκε επίθεση εν κινήσει πάνω στην μηχανή του από δύο άγνωστους, οι οποίοι τον είχαν χτυπήσει με σιδηρολοστό στο κεφάλι.

174737.jpg

«Η νομιμότητα και η ισονομία στις φυλακές είναι αδιαπραγμάτευτες. Οι ευσυνείδητοι υπάλληλοι έχουν μαζί τους την πολιτεία και την κοινωνία στο σύνολό τους. Κάθε απόπειρα εκφοβισμού θα πέσει στο κενό» δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νίκος Παρασκευόπουλος.

174742.jpg

Την υπόθεση έχει αναλάβει το τμήμα δίωξης εκβιαστών της ασφάλειας Αττικής, ενώ τα υπολείμματα της έκρηξης έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για ανάλυση.

174743.jpg
174737.jpg


ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.