​«Λαχτάρησαν» οι κάτοικοι 50 σε Ναύπακτο, Μεσολόγγι, Αγρίνιο και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας το μεσημέρι της Τρίτης, καθώς σεισμός 4,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην περιοχή έγινε ιδιαίτερα αισθητός.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού ήταν ανάμεσα στο Αντίρριο και την Ναύπακτο.

Ωστόσο, με βάση το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό κέντρο, η δόνηση είχε μέγεθος 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 18 χιλιόμετρα, βόρεια της Πάτρας.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Τσελέντης: Περιμένω ισχυρή μετασεισμική ακολουθία

"Ήταν ένας σεισμος 4,3 Ρίχτερ 3 χιλιόμετρα δυτικά της Ναυπάκτου γι' αυτό και έγινε πάρα πολύ αισθητός σε περιοχές, όπως η Ναύπακτος, ο Άγιος Βασίλειος και το Ρίο. Το εστιακό του βάθος ήταν μικρό και γι' αυτό έγινε τόσο έντονα αισθητός. Περιμένω ισχυρή μετασεισμική ακολουθία. Πιστεύω ότι αυτός ήταν ο κυρίως σεισμός, αλλά δεν αποκλείεται να δώσει και ένα 4,5 Ρίχτερ. Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και εννοείται ότι είμαστε όπως πάντα προσεκτικοί", είπε στο Patra News ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης.

Δείτε επίσης:

Γνωστός σεισμολόγος μιλά στο star.gr: “Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μεγάλο σεισμό”