​Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι μετά τη δικαίωσή του από το ΣτΕ επιστρέφει στα καθήκοντά του ως πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ εξέδωσε ο καθηγητής Α. Γιαννόπουλος, καθώς όπως υποστηρίζεται κρίθηκε πως αδίκως απομακρύνθηκε από τη θέση του.

Η ανακοίνωση του κ. Γιαννόπουλου αναφέρει:

«ΔΗΛΩΣΗ ΟΜΟΤΙΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΚΥΡΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣτΕ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Αναλαμβάνω τα καθήκοντά μου ως Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ μετά την ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ επί των αποφάσεων των Υπουργών Υγείας κ. Α. Ξανθού και Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κου Π.Πολάκη, περί αντικαταστάσεως μου ως Προέδρου του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Θα ήθελα να εκφράσω την βαθειά μου πίστη προς τη Δικαιοσύνη και τους Δικαστικούς Λειτουργούς δια την εκδοθείσα απόφαση.

Η τοποθέτηση μου τον Απρίλιο του 2015 από την τότε ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ήτο εξαιρετικά τιμητική με άκρως επιστημονικά κριτήρια.

Η λειτουργία μου ως Π��οέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού υπήρξε με γνώμονα το κανονιστικό πλαίσιο του και τις προτεραιότητες που τίθενται στο επίπεδο της Δημόσιας Υγείας.

Θέλω να διαβεβαιώσω ότι με το ίδιο αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης θα συνεχίσω να προσφέρω τις επιστημονικές γνώσεις και υπηρεσίες για την επίλυση εκκρεμοτήτων στο πεδίο πρόληψης της Δημόσιας Υγείας στο Προσφυγικό και στην υλοποίηση προγραμμάτων που έχει εκπονήσει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Συντάσσομαι στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η χώρα μας να ανταπεξέλθει τόσο στις υγειονομικές προκλήσεις τις καθημερινότητας όσο και στις θεσμικές παρεμβάσεις, για την πάταξη φαινομένων, που συχνά πυκνά αποτελούν τροχοπέδη στο χώρο της υγείας».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο η κόντρα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη με το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε χτυπήσει κόκκινο, όταν ο υπουργός έπαυσε τον κ. Γιαννόπουλο από τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Θ. Γιαννόπουλος προσέφυγε στη δικαιοσύνη και το ΣτΕ έκρινε άδικη την παύση του. Μετά από τη σκληρή αυτή κόντρα λοιπόν αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αντίδραση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.