​Γονείς και αλληλέγγυοι πιάστηκαν στα χεριά έξω από το 66ο δημοτικό σχολείο στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Οι γονείς προσπάθησαν να κρατήσουν κλειστή την πόρτα του σχολείου γιατί κάνεις δεν τους διαβεβαίωνέ ότι τα προσφυγόπουλα ήταν εμβολιασμένα και υγιή καθώς συνοδεύονταν από μέλη μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Ένας αποσπασμένος δάσκαλος είχε φέρει το ακορντεόν του για να υποδεχτεί τα 31 προσφυγόπουλα αλλά δέχτηκε κι αυτός τις αποδοκιμασίες των γονέων.

Στο δημοτικό σχολείο Προφήτη του δήμου Βόλβης στη Θεσσαλονίκη, γονείς προσπάθησαν να εμποδίσουν τον περιφερειακό διευθυντ�� Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ανανιάδη να περάσει στο σχολείο. Τον κατηγόρησαν για ελλιπή ενημέρωση. Μάλιστα έβαλαν λουκέτο στο σχολείο και μια ελληνική σημαία.

Τα προσφυγόπουλα μπήκαν τελικά στο σχολείο παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Την ίδια ώρα, οι μαθητές του 67ου ολοήμερου δημοτικού σχολείου, επεφύλασ��αν συγκινητική υποδοχή στα προσφυγόπουλα που έφτασαν σήμερα για την πρώτη τους μέρα στο σχολείο.

Μαζεμένοι με τους δασκάλους τους στο προαύλιο, καλωσόρισαν με χειροκροτήματα τους μικρούς πρόσφυγες, που κρατώντας κίτρινες τσάντες και συνοδευόμενοι από ανθρώπους του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης έφτασαν για την πρώτη τους μέρας το σχολείο.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ:

Μ��λώντας στα παιδιά του 67ου δημοτικού σχολείου που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο χώρο του σχολείου και υποδέχθηκαν τα προσφυγόπουλα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης τους είπε μεταξύ άλλων πως «τα παιδιά αυτά έφυγαν από τον πόλεμο, από την κόλαση, έχασαν τα σπίτια τους. Είναι και αυτά παιδιά. Σε λίγο θα μάθουν ελληνικά. Θα μπορείτε να παίζετε μαζί, να τα αγαπάτε, να γίνετε μια αγκαλιά».

Στην συνέχεια τα παιδιά μαζί με τον δήμαρχο πήγαν στην αίθουσα όπου θα ξεκινούσαν μάθημα τα προσφυγόπουλα, όπου δόθηκαν τσουρεκάκια σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά με τον δήμαρχο να ζητά από τα παιδιά του δημοτικού να κάνουν μια αγκαλιά και να δώσουν ένα φιλί στα προσφυγόπουλα και να τους αφήσουν να κάνουν μάθημα.