​Σε αντίθεση με την Λέσβο και το Ωραιόκαστρο όπου όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, μερίδα γονέων έβαλαν λουκέτο στα σχολεία όπου θα πάνε προσφυγόπουλα, απειλώντας με αποχή των δικών τους παιδιών από το σχολείο, στη Θεσσαλονίκη συνέβη κάτι πολύ όμορφο.

Όπως μεταδίδει το thessnews,οι μαθητές του 67ου ολοήμερου δημοτικού σχολείου, επεφύλασσαν συγκινητική υποδοχή στα προσφυγόπουλα που έφτασαν σήμερα για την πρώτη τους μέ��α στο σχολείο.

Μαζεμένοι με τους δασκάλους τους στο προαύλιο, καλωσόρισαν με χειροκροτήματα τους μικρούς πρόσφυγες, που κρατώντας κίτρινες τσάντες και συνοδευόμενοι από ανθρώπους του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης έφτασαν για την πρώτη τους μέρας το σχολείο.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ:

Μιλώντας στα παιδιά του 67ου δημοτικού σχολείου που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο χώρο του σχολείου και υποδέχθηκαν τα προσφυγόπουλα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης τους είπε μεταξύ άλλων πως «τα παιδιά αυτά έφυγαν από τον πόλεμο, από την κόλαση, έχασαν τα σπίτια τους. Είναι και αυτά παιδιά. Σε λίγο θα μάθουν ελληνικά. Θα μπορείτε να παίζετε μαζί, να τα αγαπάτε, να γίνετε μια αγκαλιά».

Στην συνέχεια τα παιδιά μαζί με τον δήμαρχο πήγαν στην αίθουσα όπου θα ξεκινούσαν μάθημα τα προσφυγόπουλα, όπου δόθηκαν τσουρεκάκια σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά με τον δήμαρχο να ζητά από τα παιδιά του δημοτικού να κάνουν μια αγκαλιά και να δώσουν ένα φιλί στα προσφυγόπουλα και να τους αφήσουν να κάνουν μάθημα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.