​Απελπισμένες μοιάζουν δυο οικογένειες από την Κυπαρισσία καθώς «έφαγαν» πρόστιμο ύψους 5.000, επειδή δε διέθεταν νόμιμη άδεια πώλησης αγροτικών προϊόντων στη Λαϊκή Αγορά Κυπαρισσίας, όπου και συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου το περασμένο Σάββατο.

Οι ίδιοι, μάλιστα, αναφέρουν ότι δεν έχουν χρήματα για να ζήσουν τις οικογένειές τους.

Όπως εξιστόρησαν στο tharrosnews, βρέθηκαν να συλλαμβάνονται και να τους επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ, επειδή πωλούσαν ελάχιστα αγροτικά προϊόντα από το μποστάνι που έχουν στις αυλές των σπιτιών τους, για να βγάλουν το πολύ, 5 με 10 ευρώ.

Άνθρωποι που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και είναι κάτω από το όριο τη�� φτώχειας, αισθάνθηκαν, όπως ανέφεραν, πολύ άσχημα που συνελήφθησαν, λες και ήταν κακοποιοί και εγκληματίες.

Φανερά καταβεβλημένη, τρέμοντας και με δάκρυα στα μάτια, η Διονυσία Φαραντζή, έχοντας δίπλα το σύζυγό της, είπε:

«Είχα ένα τελαράκι κολοκυθάκια, ούτε γεμάτο, μια χούφτα λαχανάκια και μια κλουβίτσα μικρή ρόδια. Τα ρόδια δεν τα πούλησα. Μόνο τα λαχανάκια, 6 ευρώ. ��υτά ήταν τα λεφτά μου…» και ξέσπασε σε λυγμούς.

Η ίδια τόνισε ότι έχει κάνει διαδικασίες για να βγάλει νόμιμη άδεια, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει κάτι. Σημειώνει δε πως αδυνατεί με τον άντρα της να πληρώσουν το πρόστιμο και πρόσθεσε πως θα έπρεπε να τους κάνουν μια σύσταση και δε θα ξαναπήγαινε στη λαϊκή.