Σε επικίνδυνη ζώνη έχει μετατραπεί ολόκληρη η περιοχή του Ασπροπύργου από τα τοξικά νέφη που πνίγουν τους κατοίκους. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, υπήρξε διαρροή επικίνδυνου υλικού από δεξαμενή, ενώ ακόμη καπνίζει το εργοστάσιο ανακύκλωσης, που είχε καεί ολοσχερώς, γεμίζοντας με νέφος όλη την Αττική πριν από περίπου δύο χρόνια.

«Αν καθίσετε και εσείς μια εβδομάδα εδώ θα το διαπιστώσετε» λέει στο Star ένας κάτοικος του Ασπρόπυργου.

7.500 βιομηχανίες και βιοτεχνίες λειτουργούν στην Δυτική Αττική, με τον Ασπρόπυργο να έχει την..μερίδα του λέοντος από πλευράς μόλυνσης του φυσικού περιβάλλοντος. Επικίνδυνες τοξικές ουσίες εκλύονται στην ατμόσφαιρα, θέτοντας σε πραγματικό κίνδυνο την υγεία των κατοίκων.


«Αν καθίσετε και εσείς μια εβδομάδα εδώ θα το διαπιστώσετε» λέει στο Star ένας κάτοικος του Ασπρόπυργου, ενώ ένας άλλος κάτοικος προσθέτει:

«Όταν μυρίζει κάτι στην ατμόσφαιρα μυρίζει. Τώρα ποιος θα το σταματήσει αυτό. Εγώ δε νομίζω πως τα εργοστάσια ό, τι φίλτρα και να βάλλουν δεν θα μυρίζουν, θα μυρίζουν».


Παράνομη αποθήκευση στερών αποβλήτων μόλυβδου, υγρά απόβλητα ελαιουργείων και διοξίνες από τα πλαστικά που καταστρέφονται χωρίς έλεγχο, απειλούν την υγεία των ��ατοίκων που ζουν γύρω από μια έκταση 15.000 στρεμμάτων.

«Είναι ανεξέλεγκτο αυτό που γίνεται εδώ στο Θριάσιο. Και για αυτό έχουμε και πολλούς καρκίνους εδώ στην περιοχή μας» αναφέρει ένας άλλος κάτοικος της περιοχής.

ΤΟΞΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ

Μόλις την περασμένη εβδομάδα μια ακόμη περιβαλλοντική βόμβα ήταν έτοιμη να εκραγεί. 700 λίτρα φορμαλδεΰδης διέρρευσαν από αποθήκη διανομής στον Ασπρόπυργο που λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη άδεια για επικίνδυνα υλικά. Το υγρό αυτό, είναι ιδιαίτερα τοξικό.

«Είναι γεγονός ότι προκαλούν βλάβες στο αμυντικό σύστημα, στο αναπνευστικό και είναι ύποπτα για καρκινογενέσεις. Και οι ευθύνες της πολιτείας πολύ μεγάλες» λέει στο Star ο επιστημονικός συνεργάτης « Ε.ΕΚΕ.ΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», Νίκος Κατσαρός.


ΕΛΛΙΠΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΡΑΜΠΟ» ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Το σώμα επιθεωρητών Περιβάλλοντος είναι υποστελεχωμένο λόγω υπηρεσιακών μετακινήσεων και συνταξιοδότησης με αποτέλεσμα οι έλεγχοι να είναι ελάχιστοι , και οι παραβάτες να αλωνίζουν… εις βάρος της δημόσιας υγείας.

«Εδώ είναι ένα βεβαρυμμένο περιβάλλον, εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Δεν παίρνουν μέτρα για τίποτα» τόνισε ένας κάτοικος της περιοχής.


Όλοι θυμόμαστε την μεγάλη πυρκαγιά στο κέντρο ανακυκλώσιμων υλικών στον Ασπρόπυργο. Υπάρχουν ακόμη καπνοί, και το χειρότερο; 140.000 τόνοι τοξικών υλικών
Παραμένουν στο χώρο, χωρίς την υπεύθυνο ��ολιτεία να τα απομακρύνει για ευνόητους λόγους.

«Εδώ πιο πάνω είναι η Λ. ΝΑΤΟ, αν ανέβεις το πρωί θα δει πλαστικό σκουπίδια τα πάντα» εξομολογείται ένας άλλος κάτοικος.

Προκαλεί εντύπωση πάντως , πως ε μόνο οι κάτοικοι τα βλέπουν και κανένας άλλος.

Δείτε το βίντεο που προβλήθηκε στο δελτίο Ειδήσεων του Star