​Πυρ και μανία έγινε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, μετά το λουκέτο που έβαλαν στην πόρτα διάφοροι γονείς, ώστε την Δευτέρα με το πρώτο κουδούνι να μην πάνε στο σχολείο πέντε προσφυγόπουλα.

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, οι γονείς επικαλέστηκαν λόγους δημόσιας υγείας, με μερικούς να εκφράζουν φόβους ότι τα παιδιά τους θα… πεθάνουν!

Η Πρόεδρος Γονέων, Μαρία Κουρδουσά, μετά τις παραπάνω σκηνές απείρου καλλους, αποκάλυψε στην ΕΡΑ Αιγαίου πως υπέβαλε την παραίτηση της, λέγοντας πως νιώθει ντροπή:

«Προσπάθησα από την αρχή να πείσω τους υπόλοιπους γονείς ότι πρέπει να περιμένουμε την ενημέρωση για το ζήτημα. Δυστυχώς η ανεξέλεγκτη αντίδραση ορισμένων δεν μου άφησε περιθώριο για καμία άλλη ενέργεια. Νιώθω ντροπή για τις εικόνες που κυκλοφόρησαν από το σχολείο μας στο οποίο φοιτούν ήδη δ��κάδες παιδιά μεταναστών και στο σύνολό τους οι γονείς είναι άνθρωποι οικογενειάρχες και ανεκτικοί. Μεγαλώνω τα παιδιά μου ��ε τις αξίες του σεβασμού, της αλληλεγγύης, και της αγάπης για το συνάνθρωπο. Μπορώ να δικαιολογήσω το φόβο ορισμένων γονέων, αλλά η θέση των προσφυγόπουλων είναι μέσα στα παιδιά γιατί πάνω απ΄όλα είναι παιδιά και μάλιστα προέρχονται από δύσκολες καταστάσεις. αλώ όλους τους γονείς να σκεφτούν πως σε αυτό το σχολειό κάποτε φοίτησαν οι παππούδες μας, οι οποίοι ήταν πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, και να πράξουν το χρέος τους να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά. Θα είναι το καλύτερο μάθημα που θα πάρουν τα παιδιά μας από τα σχολειά».

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ VIDEO ΤΟΥ LESVOS NEWS ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ.